Maior: Toţi ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor

Directorul SRI George Maior a declarat, vineri seară, referindu-se la existenţa unor discuţii privind o altfel de subordonare faţă de Parlament, că "toţi ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor" şi a precizat că Legislativul are multiple posibilităţi de control.

145 afișări
Imaginea articolului Maior: Toţi ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor

Maior: Toţi ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor

"Este şi in subordinea Parlamentului. Toţi ar vrea ca SRI să fie în subordinea tuturor. Este o arhitectură bună zic eu din punct de vedere şi constitutional, şi acţional, în ceea ce priveşte SRI. Are Parlamentul multiple posibilităţi de control, trimitem săptămânal rapoarte către comisie cu ce facem", a declarat Maior, la Digi24.

Întrebat în legătură cu afirmaţiile potrivit cărora unul dintre regretele sale este că informaţiile pe catre le trimite SRI nu se transformă întodeauna în decizii bune, George Maior a admis că "poate câteodată şi serviciul trimite informaţii neadecvate unui anumit moment sau poate mai slabe calitativ".

"Ne interesează foarte mult să nu spună cineva că nu a avut informaţii pe o anumită problemă. Deciziile care se iau, dacă se iau într-un anumit sens sau altul, aparţin factorului politic care conduce Guvernul, ţara, etc", a precizat directorul SRI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici