Maiorul SRI Aifer Enan, cercetată de DNA pentru obţinerea unui loc în căminul Facultăţii de Drept

Maiorul SRI Aifer Enan, judecată pentru trafic de influenţă, este cercetată de procurorii anticorupţie într-un nou dosar, după ce ar fi cerut 1.100 de euro de la familia unei studente din Medgidia pentru a obţine un loc într-un cămin al Facultăţii de Drept din Capitală.

408 afișări

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au declanşat, miercuri, urmărirea penală în cazul lui Enan Aifer, pe care o acuză de trafic de influenţă.

Maiorul SRI Enan Aifer, suspendată din funcţie, este urmărită penal de procurorii anticorupţie pentru o nouă faptă comisă după ce a fost trimisă în judecată într-un alt dosar, tot pentru trafic de influenţă, cauză care se judecă la Tribunalul Bucureşti, au declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX surse judiciare.

Potrivit surselor citate, Aifer ar fi acuzată de o nouă faptă de trafic de influenţă, după ce ar fi pretins anumite sume de bani de la o familie din Medgidia privind obţinerea unui loc într-unul dintre căminele Facultăţii de Drept. Astfel, înainte de deschiderea anului universitar 2011-2012, Aifer Enan ar fi promis părinţilor unei studente din Medgidia că prin influenţa pe care o are poate obţine un loc pentru aceasta într-unul din căminele Facultăţii de Drept, cerând în schimb 1.100 de euro.

În acest caz, procurorii au interceptat-o pe Aifer Enan, sursele citate neputând preciza dacă în acest dosar s-a făcut flagrant.

Aifer Enan este audiată la Direcţia Naţională Anticorupţie în legătură cu aceste noi acuzaţii.

Avocatul lui Aifer Enan a declarat pentru MEDIAFAX că aceasta a fost audiată marţi, la Tribunalul Bucureşti, în dosarul de corupţie în care a fost trimisă în judecată, precizându-le judecătorilor că nu se face vinovată de niciuna din faptele de corupţie de care o acuză procurorii.

În luna mai, maiorul SRI Enan Aifer a fost trimisă în judecată pentru trafic de influenţă, fiind acuzată că în perioada 2009-2010 a luat 6.100 de euro de la un bărbat, căruia i-a spus că poate interveni pentru angajarea lui într-o unitate SRI din Bucureşti şi a soţiei acestuia în Parlament.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici