Majoritatea firmelor de catering din Capitală, găsite cu nereguli

Inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au controlat 36 de firme de catering din Capitală, constatând nereguli la 28 dintre ele, acestea fiind amendate în total cu 117.000 de lei.

539 afișări
Imaginea articolului Majoritatea firmelor de catering din Capitală, găsite cu nereguli

Majoritatea firmelor de catering din Capitală, găsite cu nereguli (Imagine: Mediafax Foto)

Inspectorii au oprit de la vânzare 206 kilograme de materii prime şi preparate culinare care aveau data limită de consum depăşită sau erau nesigure. Produsele fără elemente de identificare au fost oprite temporar de la comercializare.

Echipele de control au găsit, în 11 localuri (Sushi Mania, La Matache, Grand Professional, Alfa Delivery, Burtoni Bistro, Fast Food Dacia, Restaurant Tequilla, Farr Group, Pizza Ka, Paco Club, Midi Developement), produse cu elemente de identificare incomplete, precum şi pliante publicitare în care acestea erau prezentate incorect.

Totodată, preparatele culinare livrate erau pregătite în spaţii neautorizate la Gastromania, iar produsele destinate clienţilor erau fabricate din materii prime având data limită de consum depăşită sau cu aspect şi miros modificate la Gusto, Sinaia, Eurest Rom, Special Food, Snack Attack, Restaurant Banat.

Inspectorii au găsit şi firme de catering care nu se respectau condiţiile termice şi condiţiile de vecinătate a produselor în spaţiile frigorifice, cum ar fi Missy Com, Mega Mar, Bon Apetit, Kintesense Group, Dutro Impex, Royal Food, India Limited (care păstra produsele culinare pe ziare), Nan Jing, Romanian Catering şi Farr Group.

Unele spaţii de lucru erau dotate cu aparate frigorifice uzate, degradate sau nedotate cu grafice de temperatură, la Nan Jing, India Limited, Royal Food, Dutro Impex, Kintesense Group, Bon Apetit, Mega Mar, Missy Com, precizează sursa citată.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor le recomandă oamenilor să fie atenţi la alegerea firmelor de catering, mai ales în perioada următoare, când temperaturile ridicate pot altera produsele alimentare într-un timp foarte scurt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici