Majoritatea românilor ar pleca din ţară cu prima ocazie

Din ce în ce mai mulţi conaţionali îşi doresc să părăsească România în favoarea altor ţări cu un nivel de trai mai ridicat şi o mai mare stabilitate. Dintre cei peste 5.000 de români intervievati online de site-ul de recrutare Myjob, 86,82% declară că ar pleca peste hotare.

21 afișări
Imaginea articolului Majoritatea românilor ar pleca din ţară cu prima ocazie

Majoritatea românilor ar pleca din ţară cu prima ocazie (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

În proporţie de 43.94 %, participanţii la sondaj afirmă că ar părăsi România în favoarea unui job pentru calificarea lor în străinătate. Aproximativ un sfert dintre respondenţi (25,36%) ar pleca în altă ţară în orice moment, doar pentru că, spun ei, sunt salarii mai mari şi condiţii mai bune, în timp ce 17,11% şi-ar chema şi partenerul de viaţă după ce se instalează peste hotare.

Puţin peste 10% (10,27%) dintre cei chestionaţi nu doresc să plece în străinătate cât timp familia lor se află în România. Doar 3,32% dintre românii participanţi la sondaj afirmă că România merge într-o direcţie bună şi nu vor sa părăsească ţara.

Citeşte mai multe despre românii care vor să plece din ţară pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici