Malpraxisul, subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc", la Pro TV

Malpraxisul şi legea care nu mai apără de mult nici pacienţii, nici medicii constituie subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc!", difuzată de la ora 18.00 pe Pro TV, informează televiziunea.

166 afișări
Imaginea articolului Malpraxisul, subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc", la Pro TV

Malpraxisul, subiectul ediţiei de duminică a emisiunii "România, te iubesc", la Pro TV

Medicii nu răspund pentru greşelile lor, iar pacienţii sunt trataţi într-un sistem în care nu au nici un fel de drepturi. Duminică, 1 mai, la "România, te iubesc!", Paula Herlo aduce din nou în discuţie malpraxisul şi legea care nu mai apără de mult pe nimeni: nici pe pacienţi, nici pe medici.

Telespectatorii Pro TV vor putea afla duminică povestea cutremurătoare a două familii care şi-au pierdut copiii în mod tragic. O fetiţă de numai cinci ani s-a prăpădit în urma unei toxiinfecţii alimentare, iar părinţii acuză medicii de neglijenţă. Nu i-au făcut analizele, iar atunci când starea copilei s-a înrăutăţit şi a intrat în comă medicii nu au intervenit. Transferată în disperare de cauză la un alt spital, micuţa n-a supravieţuit, iar la aproape un an de la moartea ei părinţii încă îşi caută dreptatea. Au adunat toate victimele cazurilor de malpraxis din Bihor şi le-au adus în faţa Colegiului Medicilor, însă strigătul lor de ajutor nu a fost ascultat. O altă familie şi-a pierdut fetiţa în urma unei operaţii despre care li se spusese că este foarte simplă, iar acum vor doar să înţeleagă ce s-a întâmplat cu adevărat în cea mai neagră zi din viaţa lor.

În România, numărul medicilor acuzaţi de colegiu poate fi numărat pe degete, iar aceştia nu plătesc pentru greşelile lor tocmai pentru că legea malpraxisului este neclară şi nu ajută pe nimeni, nici pe medici, nici pe pacienţi. În ciuda faptului că, anual, companiile de asigurări adună nu mai puţin de 3 milioane de euro din cotizaţiile pentru malpraxis pe care medicii sunt obligaţi să le plătească, pacienţii nu sunt despăgubiţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici