Mama lui Alex, copil transgender, îl invită pe senatorul PMP Cristian Lungu la masă cu cei cu identităţi de gen diferite

  • Mirela Secan, mama unui copil transgender, îl invită pe senatorul Cristian Lungu la masă cu oameni cu identităţi de gen diferite
  • Senatorul PMP Cristian Lungu spune că proiectul lui nu vizează persoanele care deja au făcut operaţia de schimbare de sex, ci doar pe cele ce îşi verbalizează identitatea de gen, încă nerealizată fizic
  • Mirela îi transmite că simplul fapt că familia i s-a adresat lui Alex la masculin a contribuit enorm la progresele sale
  • Alex e unul dintre cei doi copii români minune care au intrat la NYU Shanghai anul acesta
  • Asociaţia ACCEPT transmite că persoanele transgender vor fi împinse „şi mai la marginea societăţii”
2588 afișări
Imaginea articolului Mama lui Alex, copil transgender, îl invită pe senatorul PMP Cristian Lungu la masă cu cei cu identităţi de gen diferite

Mama lui Alex, copil transgender, îl invită pe senatorul PMP Cristian Lungu la masă cu cei cu identităţi de gen diferite

Mirela Secan este mamă de copil transgender şi îl invită pe Cristian Lungu, iniţiatorul proiectului prin care se doreşte interzicerea răspândirii informaţiilor despre identitatea de gen, să se alăture, la masă, copiilor cu identităţi de gen diferite, să vadă că şi ei simt la fel, zâmbesc la fel.

„În momentul în care nu ai informaţii suficiente, iar noi am trecut prin asta, nu poţi să înţelegi ce se întâmplă cu copilul tău.

Deci în momentul în care noi, în familie, am început să îi vorbim lui Alex la masculin, şi era o chestie minimală pe care o cerea la momentul respectiv, lucrul ăsta i-a oferit lui Alex multă libertate.

A fost efectiv momentul în care simţindu-se acceptat, aşa cum este, a ştiut, brusc, ce vrea să facă mai departe.

Persoana care a propus aşa ceva ar trebui să fie pentru 24 de ore la masă cu nişte copii cu identităţi de gen diferite. Un copil transgender arată la fel ca un alt copil. Zâmbeşte la fel, trăieşte la fel”, a mărturisit mama lui Alex.

Senatorul Cristian Lungu spune că proiectul nu vizează persoanele ce deja au realizat operaţia. „Proiectul meu de lege nu afectează persoanele transgender în niciun fel. Eu vorbesc doar despre acele persoane care clamează, verbalizează că sunt fete sau viceversa”, se apără senatorul PMP, Cristian Lungu.

Mirela, mama copilului transgender îi transmite că simplul fapt că lui Alex i s-a respectat dorinţa de a i se vorbi la masculin, l-a ajutat să-şi găsească motivaţia. Alex este unul dintre cei doi copii români minune care au fost admişi, anul acesta, la NYU Shanghai.

Amendamentul a venit cu câteva zile înainte de examenul de bac, lucru ce l-a zguduit, emoţional, pe copil.

Asociaţiile pentru respectarea drepturilor omului, dar şi universităţile, au avut mesaje puternice împotriva acestui proiect, despre care spun că va discrimina şi mai mult comunitatea LGBT.

„Persoanele trans, persoanele LGBT vor fi împinse şi mai la marginea societăţii”, crede Patrick Brăila, copreşedinte al Asociaţiei ACCEPT. 

Teodora Roseti Ion Rotaru, directorul executiv al asociaţiei transmite că proiectul „îngrădeşte libertatea academică, îngrădeşte libertatea de exprimare, a învăţământului şi încalcă inclusiv dreptul la viaţă intimă şi privată”.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici