Mama siamezelor: Mă rog la Dumnezeu, am speranţa că operaţia va reuşi şi că va fi bine

Mama celor două siameze aduse de la Piteşti la Spitalul "Grigore Alexandrescu" spune că are speranţe că operaţia la care vor fi supuse acestea va reuşi şi că va merge să le vadă imediat ce sănătatea îi va permite, subliniind că ea şi tatăl acestora vor fi întotdeauna alături de fetiţe.

443 afișări
Imaginea articolului Mama siamezelor: Mă rog la Dumnezeu, am speranţa că operaţia va reuşi şi că va fi bine

Mama siamezelor: Mă rog la Dumnezeu, am speranţa că operaţia va reuşi şi că va fi bine (Imagine: Darius Mitrache/Arhiva Mediafax Foto)

Mama siamezelor născute la Maternitatea din Piteşti, Cristina Maria Stroe, a spus că nu intenţionează să îşi abandoneze fetiţele şi că nu a putut să se deplaseze la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti pentru a le vedea deoarece este la pat, acasă.

Cristina Maria Stroe a explicat că aşteaptă să îşi revină complet după naştere şi se roagă pentru viaţa fetelor şi pentru reuşita operaţiei la care vor fi supuse acestea.

"Voi lupta pentru fete, voi fi alături de ele, eu şi tatăl lor vom lupta pentru copii, iar imediat ce voi putea voi merge acolo, la spital, când sănătatea îmi permite. Mă rog la Dumnezeu, am speranţa că operaţia va reuşi şi că va fi bine. Tatăl lor a fost la ele, eu nu le-am putut vedea până acum, iar pentru el a fost o bucurie foarte mare că le-a văzut", a spus femeia.

Ea a adăugat că ea şi tatăl siamezelor le iubesc pe fetiţe şi nu îşi explică de unde a apărut ideea că ar abandona copiii.

"Noi nu renunţăm la ele niciodată (...) Am foarte mari speranţe că operaţia va reuşi şi se vor face bine şi o să am grijă de ele. Ieri (joi - n.r.) când am ieşit din maternitatea de la Piteşti nu puteam să merg la spitalul din Bucureşti deoarece nu mă simt încă bine. Am văzut la televizor, de ieri mă uit continuu, şi văd că au mai fost operaţii care au reuşit, cum e cazul Lina şi Gherghina, şi, repet, mă rog la Dumnezeu ca şi operaţia în cazul fetelor mele să reuşească", a spus Cristina Stroe.

Ea a menţionat că fetele poartă nume de sfinţi, una dintre ele fiind Ştefania, întrucât în aceste zile a fost sărbătorit Sfântul Ştefan, iar cealaltă Andreea.

"Sperăm să fie o minune şi categoric imediat ce voi putea voi merge la ele", a declarat Cristina Maria Stroe.

La rândul său, mama tinerei, Maria Stroe, care locuieşte în comuna argeşeană Ţiţeşti, spune că familia sa va face tot ce îi va sta în putinţă pentru ca fetiţele să fie sănătoase.

"Nu am mai avut în neamul nostru niciodată gemeni şi nimeni nu ştie ca vreo femeie din acest neam să fi născut gemeni. Bucuria noastră este mare şi vom încerca totul pentru ca fetele să fie sănătoase. O să vorbim cu doctorii, noi vrem ca aceste fete să revină de la spital acasă sănătoase, iar mama şi tatăl lor să le crească. Chiar aş vrea s-o întâlnesc pe mama celor două fete siameze Lina şi Gherghina. Am auzit acum despre cazul lor şi aş vrea să vorbesc cu această femeie", a declarat Maria Stroe, bunica siamezelor.

Părinţii siamezelor, care nu sunt căsătoriţi, locuiesc într-un bloc de nefamilişti din oraşul argeşean Mioveni.

Familia siamezelor recunoaşte că posibilităţile sale sunt reduse, în condiţiile în care părinţii fetiţelor nu lucrează şi spun că au nevoie de ajutor din partea oamenilor cu suflet.

Cele două fetiţe siameze, care cântăresc împreună două kilograme şi 800 de grame, s-au născut, luni, la Maternitatea Spitalului Judeţean de Urgenţă din Piteşti, fiind transportate de urgenţă la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", medicul Raluca Alexandru, declara, marţi, că starea siamezelor este gravă, sunt internate la Secţia de Terapie Intensivă, respiră cu ajutorul aparatelor, iar medicii vor face investigaţii complexe pentru a stabili care este starea organelor şi funcţionarea acestora, dar şi dacă micuţele au probleme cardiace.

Ea preciza că siamezele sunt lipite toracoabdominal, aproximativ 15-20 de centimetri.

Miercuri, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu", Raluca Alexandru, spunea că fetiţele sunt lipite în zona ficatului, dar că au inimi separate.

Raluca Alexandru spunea că medicii au luat legătura cu doctorul Gabriel Ionescu, stabilit în Emiratele Arabe, care în anii '80 s-a ocupat de siamezele Lina şi Gherghina, în vederea unei eventuale intervenţii chirurgicale.

Vineri, purtătorul de cuvânt al Spitalului "Grigore Alexandrescu" din Bucureşti a declarat că una dintre siameze are probleme renale. Ea a mai spus că în urmă cu o zi fetiţele au primit pentru prima dată lapte, prin gavaj.

Potrivit acesteia, nu se pune problema unei intervenţii de separare a fetiţelor mai devreme de 7-8 luni.

Mama celor două fetiţe siameze a fost externată, joi, din Maternitatea Piteşti, după ce a intrat în posesia actelor fetiţelor, care se numesc Adelina Ştefania şi Raluca Andreea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici