Mama tinerei din Cernavodă care s-a aruncat în Dunăre cu soţul său a fost găsită moartă

Mama tinerei din Cernavodă care s-a aruncat în Dunăre, alături de soţul său, a fost găsită moartă, marţi seară, în locuinţa sa din Cernavodă. Cadavrul femeii a fost găsit într-un şifonier, iar victima avea faţa tumefiată.

96 afișări
Imaginea articolului Mama tinerei din Cernavodă care s-a aruncat în Dunăre cu soţul său a fost găsită moartă

Mama tinerei din Cernavodă care s-a aruncat în Dunăre cu soţul său a fost găsită moartă (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor constănţeni, trupul femeii a fost descoperit, marţi după-amiază, de un prieten de familie, care a anunţat imediat Poliţia, la faţa locului deplasându-se o echipă de poliţişti criminalişti şi judiciarişti a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, coordonată de un procuror.

Surse din rândul anchetatorilor spun că trupul Elenei Garoafă, de 55 de ani, era înghesuit într-un şifonier, iar victima avea faţa tumefiată. Din acest motiv, anchetatorii iau în calcul, pe lângă varianta sinuciderii, şi posibilitatea ca femeia să fi fost omorâtă. Trupul acesteia urmează să fie transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cu exactitate a cauzelor decesului.

Anchetatorii mai spun că decesul acesteia este suspect şi din cauza faptului că, după moartea Gabrielei Mitu, poliţiştii nu au reuşit să ia legătura cu niciunul dintre părinţii ei, tatăl fetei fiind în continuare de negăsit.

"Iniţial se ştia că soţii Garoafă ar fi fost plecaţi din localitate. Urmează acum ca necropsia să stabilească dacă este vorba despre o sinucidere ori o crimă, iar în acest al doilea caz va fi foarte important de aflat momentul în care a survenit decesul", a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, Gelu Manolescu.

Gabriela Mitu, de 22 de ani, fata Elenei Garoafă, a murit, luni, după ce s-a înecat în apele Canalului Dunăre - Marea Neagră.

Gabriela Mitu şi Bogdan Mitu, de 31 de ani, mergeau, luni, de la Feteşti la Cernavodă cu un autoturism Opel. Cei doi erau din Cernavodă, dar locuiau de mai mult timp cu chirie în Feteşti. Pe drum, cei doi soţi s-ar fi certat, ea l-ar fi ameninţat că ar vrea să se despartă de el, iar când au ajuns la Cernavodă el a oprit maşina pe malul Canalului Dunăre - Marea Neagră, a coborât din autoturism, a luat-o în braţe pe femeie împotriva voinţei ei şi ar fi aruncat-o în apă.

Martor la incident a fost un băiat în vârstă de 14 ani, care era luat în asistenţă maternală de către Elena Garoafă şi care era cu cei doi tineri în maşină. Adolescentul le-a declarat anchetatorilor că Bogdan Mitu ar fi scos-o pe Gabriela cu forţa din autoturism, ar fi aruncat-o în apă şi apoi s-ar fi aruncat şi el în Dunăre.

Luni, în jurul orei 14.40, lucrătorii Postului de Poliţie Transporturi Navale Cernavodă au fost sesizaţi despre incident, astfel că o şalupă a pornit în căutarea celor doi. Trupul femeii a fost găsit în scurt timp, ea fiind îmbrăcată cu o geacă de fâş care a menţinut-o la suprafaţa apei. Bărbatul a fost căutat până la lăsarea întunericului, fără niciun rezultat, investigaţiile fiind reluate marţi, cu ajutorul a trei scafandri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea" al judeţului Constanţa. Scafandrii au căutat trupul bărbatului mai multe zeci de minute, până au rămas fără oxigen în butelii, dar fără rezultat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici