Mămicile ai căror bebeluşi au murit în incendiul de la Giuleşti vor pedepsirea vinovaţilor

Mămicile bebeluşilor care au murit în incendiul produs acum doi ani la Maternitatea Giuleşti din Capitală aşteaptă ca justiţia să-i pedepsească pe cei vinovaţi de tragedie, spunând că "trebuie să se facă dreptate".

600 afișări
Imaginea articolului Mămicile ai căror bebeluşi au murit în incendiul de la Giuleşti vor pedepsirea vinovaţilor

Mămicile ai căror bebeluşi au murit în incendiul de la Giuleşti vor pedepsirea vinovaţilor (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Trei dintre cele şase mame care şi-au pierdut copiii în incendiu s-au adunat, joi după-amiază, în faţa unităţii sanitare, pentru a comemora tragicul eveniment.

Pe caldarâm au fost aşezate şase inimioare din flori şi tot atâţia ursuleţi de pluş, multe lumânări şi buchete de flori aduse pentru bebeluşii care au pierit în 2010.

De asemenea, au fost aduse baloane colorate roz şi bleu, care purtau inscripţionate numele copiilor. La ora 18:22, adică aproximativ la ora tragediei de acum doi ani, după ce au rostit Tatăl Nostru, mamele şi alte persoane sosite la comemorare au eliberat baloanele în aer.

Sora uneia dintre mame, care este însărcinată, a spus trebuie să se facă dreptate în cazul tragediei din 2010 şi că ea va naşte într-un spital privat. "Trebuie ca vinovaţii să plătească. Sora mea nu a mai avut alt copil în aceşti doi ani. Pentru ca să-l aibă pe Eric Ştefan, s-a chinuit nouă ani...", a spus femeia.

La rândul ei, mama unui alt copil decedat în incendiu a povestit cât de greu s-a scurs timpul de la tragedie şi cât de dificil i-a fost să revină la spitalul unde s-a stins din viaţă bebeluşul ei. "Revăd adesea scenele de groază de atunci. Mi-e greu să revin, prefer să merg la cimitir", a mărturisit femeia.

Mama unui alt copil decedat în incendiu are acum un băieţel de nouă luni şi nu a putut veni la comemorare, iar o alta este însărcinată.

La evenimentul de joi nu a putut ajunge nici mama unei fetiţe care a pierit, şi ea, în incendiu. Femeia este din provincie şi nu a mai făcut un alt copil, rămânând cu unul care are acum nouă ani.

Medicii de la Maternitatea Giuleşti spun că este imposibilă o repetare a unei astfel de drame, întrucât au fost luate toate măsurile de siguranţă, sunt senzori de fum şi a fost rezolvată problema personalului.

În 16 august 2010, au fost aduşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" opt bebeluşi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit incendiul, trei dintre aceştia decedând în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. Alţi trei bebeluşi au murit atunci în incendiu. Două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă - şi o altă fetiţă au fost atunci salvaţi de medicii din Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Parchetul a terminat în patru luni ancheta privind incendiul produs în 16 august 2010 la Maternitatea Giuleşti. Dosarul a fost trimis la Judecătoria Sectorului 6 în data de 6 decembrie 2010, iar procesul a început în 10 ianuarie 2011.

Procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au trimis în judecată, în decembrie 2010, pe asistenta medicală Florentina Daniela Cârstea şi Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Panait Sârbu", pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă din culpă.

De asemenea, fostul manager al unităţii sanitare Bogdan Marinescu, şeful serviciului tehnic Vasile Dima, şeful secţiei neonatologie Adrian Ioan Toma şi electricianul Gigel Oprea sunt acuzaţi de neglijenţă în serviciu cu consecinţe deosebit de grave.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici