Manager SJU Ploieşti: Medicul ce acuză lipsă de implicare, într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă

Managerul Spitalului de Urgenţă Ploieşti spune că afirmaţiile chirurgului care acuză lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi a medicamentelor au fost făcute "într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă", susţinând că medicul se declară, într-o adresă, "epuizat fizic şi psihic".

801 afișări
Imaginea articolului Manager SJU Ploieşti: Medicul ce acuză lipsă de implicare, într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă

Manager SJU Ploieşti: Medicul ce acuză lipsă de implicare, într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă (Imagine: Shutterstock)

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, cataloghează drept "o afirmaţie izolată" scrisoarea chirurgului Dan Oprea, unul dintre cei mai apreciaţi chirurgi din Spitalul de Urgenţă Ploieşti, care săptămâna trecută a trimis unui ziar local din Prahova o scrisoare deschisă în care acuză lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor, dar şi imposibilitatea medicilor de a prescrie scheme de tratament pacienţilor pentru o perioadă de şase sau şapte zile, întrucât de la o zi la alta antibioticele şi anticoagulantele din farmacia spitalului se schimbă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"E o afirmaţie izolată a domnului doctor, e o părere care trebuie confruntată cu a colegilor, cu a şefilor de secţii, cu a directorului medical şi cu realităţile existente", a afirmat managerul Adrian Strâmbeanu, care este de profesie medic, dar care în ultimii ani nu a mai profesat.

Strâmbeanu spune că marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă au venit corpuri de control de la Consiliul Judeţean Prahova, care are în administrare acest spital, şi de la Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi că este, de asemenea, aşteptat un control pe care Ministerul Sănătăţii l-a anunţat la acest spital. În plus, managerul unităţii sanitare afirmă că, în paralel, a fost declanşată o anchetă internă la nivelul spitalului, în cadrul căreia medici specialişti, şefii de secţii de pe disciplinele chirurgicale şi colegii chirurgului Dan Oprea trebuie "să confirme sau să infirme ceea ce a spus domnul doctor".

În plus, managerul Adrian Strâmbeanu susţine că săptămâna trecută, în ziua în care chirurgul Dan Oprea a trimis respectiva scrisoare ziarului local sau la o zi după, a primit din partea medicului Oprea o adresă în care acesta s-ar declara "epuizat fizic şi psihic".

"Am o adresă de la domnul doctor, o solicitare către manager, care a fost făcută în aceeaşi zi sau la o zi diferenţă după acest memoriu, în care îmi spune că e epuizat fizic şi psihic, că starea de sănătate nu-i mai permite să intervină operator vizavi de pacienţii de urgenţă şi să doreşte să nu mai fie prins în gărzile de la Spitalul judeţean pe chirurgie", afirmă managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

În acest context, Strâmbeanu spune că "adevărurile trebuie probate" şi că faptele pot fi numite adevăruri în momentul în care comisiile de anchetă sau una dintre aceste comisii vor confirma afirmaţiile chirurgului Dan Oprea.

"Până atunci, sunt afirmaţii ale domnului doctor. Faptul că ele au fost făcute într-o stare psihică şi fizică nefavorabilă, aşa cum scrie dânsul negru pe alb în adresa pe care mi-o trimite mie, ca manager, rămâne ca medicul de medicina muncii şi specialiştii în domeniile de specialitate unde vor fi făcute examene pentru a stabili starea de sănătate a domnului doctor vizavi de posibilitatea de a mai intra în gărzi sau a nu mai intra în gărzi, vor fi factorii care, adunaţi, vor duce la concluzia firească" a afirmat managerul Adrian Strâmbeanu.

Chirurgul Dan Oprea nu a putut fi contactat.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a dispus demararea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, după ce presa locală din Prahova a publicat un articol în care citează un medic chirurg de la acest spital care ar face afirmaţii în legătură cu lipsurile cu care se confruntă spitalul şi cu dezinteresul autorităţilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici