Manager SJU Ploieşti: Medicul Dan Oprea cere să nu mai facă gărzi. I s-a recomandat control psihiatric

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti spune că medicul Dan Oprea, care a acuzat lipsuri la SJU, i-a trimis o adresă prin care cere să nu mai facă gărzi, şeful secţiei de Chirurgie recomandându-i lui Oprea un control de medicina muncii şi la unul psihiatric, înainte de a se lua o decizie.

742 afișări
Imaginea articolului Manager SJU Ploieşti: Medicul Dan Oprea cere să nu mai facă gărzi. I s-a recomandat control psihiatric

Manager SJU Ploieşti: Medicul Dan Oprea cere să nu mai facă gărzi. I s-a recomandat control psihiatric

Potrivit managerului Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, rezultatele unui control făcut, marţi, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova la unitatea sanitară arată că stocurile spitalului în ceea ce priveşte materialele sanitare sunt insuficiente.

"La materialele sanitare există lipsuri în ceea ce privesc vacutainerele, seringile, materialele de curăţenie. Deci cantităţile necesare conform ordinului de ministru nu respectă orientările şi ceea ce se impune prin ordinul de ministru, iar asta se datorează acestei finanţări insuficiente vizavi de serviciile medicale pe care le avem", a afirmat, miercuri, Adrian Strâmbeanu.

De asemenea, acesta a spus că verificările DSP Prahova, care au avut în vedere condiţiile igienico-sanitare din spital, au mai arătat că mobilierul este uzat, condiţiile hoteliere lăsând de dorit.

"În urma controlului s-a constatat că o parte din spaţii necesită lucrări de igienizare, la instalaţiile sanitare există robineţi parţial nefuncţionali cu posibiltatea de a se remedia această nefuncţionare la momentul acesta. Există mobilier uzat şi acesta este un mare adevăr, condiţia hotelieră în spital lasă de dorit datorită lipsurilor de fonduri alocate la această condiţie hotelieră. Într-adevăr, sunt paturi şi noptiere care sunt vechi şi care sunt uzate. Iar materialele sanitare sunt în cantităţi insuficiente tot din cauza, printre altele, unei finanţări insuficiente vizavi de serviciile medicale pe care le prestăm. Deci acestea au fost concluziile Direcţiei de Sănătate în urma controlului pe care l-a făcut", a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

El a precizat că lipsa stocurilor de materiale sanitare este generată de faptul că, anual, Casa de Asigurări de Sănătate nu decontează serviciile medicale pentru aproximativ 8.000 - 9.000 de pacienţi care se internează la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

"Până la ora actuală spitalul are în jur de 8.000 de pacienţi care au fost internaţi, externaţi şi validaţi din Spitalul Judeţean care nu vor fi plătiţi de către Casa de Asigurări pentru serviciile efectuate, aceşti pacienţi fiind peste contractul încheiat cu casa (CAS Prahova - n.r.)", a mai spus Strâmbeanu.

Miercuri, la o zi de la verificările făcute de DSP Prahova la SJU Ploieşti, echipa Ministerului Sănătăţii a început controlul dispus de ministrul Eugen Nicolăescu la unitatea sanitară ploieşteană. Controlul se va încheia în 29 noiembrie.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că, în prima dintre cele trei zile de control, echipa MS a verificat sălile de operaţie din locaţia Nord, cea mai mare a spitalului, în condiţiile în care această unitate sanitară funcţionează în mai multe sedii amplasate în diverse zone ale Ploieştiului.

Adrian Strâmbeanu a mai spus că membrii comisiei au cerut conducerii spitalului să pregătească documente care vor fi verificate în zilele următoare, precizând că au dorit, de asemenea, să discute cu medicul Dan Oprea.

"Nu ştiu ce l-au întrebat şi nici ce le-a spus, pentru că nu am asistat la această discuţie", a menţionat managerul SJU Ploieşti.

Întrebat cum comentează articolele apărute pe surse în presa locală, conform cărora conducerea Spitalului de Urgenţă Ploieşti ar încerca să acrediteze ideea că medicul Dan Oprea are probleme psihice, Adrian Strâmbeanu a spus că medicul Dan Oprea i-a trimis o adresă prin care solicită să nu mai facă gărzi ca urmare a epuizării fizice şi psihice, şeful secţiei de Chirurgie recomandându-i lui Oprea un control de medicina muncii şi unul la un medic psihiatru.

"Am primit o adresă de la domnul doctor Oprea prin care solicita să nu mai facă gărzi. Nu pot eu, ca manager, să dispun aşa ceva, aşa că am transmis adresa mai departe, către directorul medical şi către şeful Secţiei de Chirurgie. Înainte de a lua o decizie privind scoaterea din gărzi, medicul şef de secţie a recomandat un control de medicina muncii şi unul la un medic psihiatru. Nu mi-aş permite niciodată să-l fac nebun, psihopat sau în orice alt fel pe domnul doctor Oprea. Este un medic pe care îl respect, profesează de peste 20 de ani în acest spital, operează peste 600 de pacienţi pe an şi nu am avut reclamaţii în ceea ce priveşte activitatea domniei sale", a spus managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

Miercuri seară, medicul Dan Oprea este de gardă în SJU Ploieşti.

În ceea ce priveşte rezultatele controlului dispus de Ministerul Sănătăţii, Adrian Strâmbeanu a spus că acestea vor fi făcute publice, conform unui ordin de ministru, în zece zile de la finalizarea raportului de control de către MS.

O comisie de control a Ministerului Sănătăţii a ajuns, miercuri, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, pentru a face verificări după ce chirurgul Dan Oprea a acuzat lipsa de implicare a autorităţilor, lipsa dotărilor şi mai ales a medicamentelor.

Comisia care face verificări în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti este formată din trei reprezentanţi a Ministerului Sănătăţii, doi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova şi un reprezentant al Consiliului Judeţean, instituţie care are în administrare unitatea medicală.

Contactat telefonic miercuri dimineaţă, medicul Dan Oprea a refuzat să facă orice comentarii legate de faptul că Ministerul Sănătăţii a trimis comisie de control la spital ca urmare a afirmaţiilor pe care el le-ar fi făcut în scrisoarea adresată unui ziar local. Chirurgul Dan Oprea a spus doar că este la spital şi că are pacienţi.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că a dispus începerea unei anchete la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti după ce presa locală din Prahova a publicat un articol în care citează un medic chirurg de la acest spital care ar face afirmaţii în legătură cu lipsurile cu care se confruntă unitatea medicală şi cu dezinteresul autorităţilor.

Săptămâna trecută, un ziar local din judeţul Prahova a publicat un articol în care apar lungi pasaje dintr-o scrisoare atribuită chirurgului Dan Oprea, medic la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, scrisoare care ar fi fost trimisă redacţiei respectivului ziar local şi în care medicul ar face afirmaţii extrem de grave.

Tot marţi, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a catalogat drept "o afirmaţie izolată" scrisoarea chirurgului Dan Oprea.

Strâmbeanu mai spunea că marţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă au venit echipe de control de la Consiliul Judeţean Prahova, care are în administrare acest spital, şi de la Direcţia de Sănătate Publică Prahova şi că, în paralel, a fost declanşată o anchetă internă în cadrul căreia medicii specialişti, şefii de secţii de pe disciplinele chirurgicale şi colegii chirurgului Dan Oprea trebuie "să confirme sau să infirme ceea ce a spus domnul doctor".

Spitalul Judeţean Ploieşti este cel mai mare spital din judeţ, prin care trec anual peste 50.000 de pacienţi. De-a lungul timpului, pacienţii şi aparţinători ai acestora au reclamat faptul că bolnavii internaţi în acest spital sunt nevoiţi să aducă de acasă medicamente, dar şi aparatură necesară desfăşurării actului medical, cum ar fi perfuzoare sau branule, dar de fiecare dată conducerea spitalului a negat că acest lucru s-ar întâmpla, motivând că nu există plângeri oficiale în acest sens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici