Managerul Spitalului din Botoşani, unde o gravidă a murit pentru că nu a fost operată, demis

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Botoşani, unde o tânără de 26 de ani, însărcinată, a murit pentru că nu a fost operată la timp, a fost demis de conducerea Consiliului Judeţean, care are în administrare unitatea medicală. În continuare se cere demisia medicului curant şi a celui de gardă.

1717 afișări
Imaginea articolului Managerul Spitalului din Botoşani, unde o gravidă a murit pentru că nu a fost operată, demis

Managerul Spitalului din Botoşani, unde o gravidă a murit pentru că nu a fost operată, demis

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de Consiliul Judeţean Botoşani, Angel Călin a fost eliberat din funcţia de manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani.

„Am luat decizia încheierii mandatului domnului Iulian Angel Călin la conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani. Conducerea interimară Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” Botoşani va fi asigurată de către doamna doctor Monica Adăscăliţei. Numirea interimară, pe o perioadă determinată, până la organizarea concursului de ocupare a funcţiei, a domnului Angel Călin a venit în urma demisiei managerului Doina Caba, ca o necesitate a asigurării funcţiei de ordonator de credite şi de continuare a proiectelor pe care Spitalul Judeţean „Mavromati” Botoşani le are în derulare, bazându-mă pe solida lui experienţă managerială în domeniul resurselor umane acumulată în funcţia de director adjunct al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, precum şi a experienţei administrative ca fost viceprimar al oraşului Săveni şi secretar de stat al Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului”, se arată în comunicatul transmis de CJ Botoşani.

Potrivit sursei citate, „eliberarea din funcţie a lui Angel Călin nu şterge vina cadrelor medicale care nu au intervenit în cazul tragic al Alexandrei”.

În acest context, Doina Fedorovici, preşedinta CJ Botoşani reiterează solicitarea de demisie a medicului curant şi a celui care a asigurat garda, care „au arătat o totală lipsă de empatie faţă de o femeie aflată în suferinţă, precum şi carenţe uriaşe de profesionalism”.

„Este un gest minim de responsabilitate în faţa unor asemenea tragedii! Aceste demisii trebuie să vină rapid şi fără ezitare, pentru ca aşa ceva să nu se mai întâmple! Cine are de făcut o treabă să o facă. Iar cine nu-şi face treaba să răspundă. Cine nu înţelege să-şi facă treaba să plece! Am cerut mereu şi voi continua să cer cadrelor medicale să arate mai multă empatie faţă de pacienţi şi să acţioneze doar în interesul acestora. Tot corpul medical trebuie să înţeleagă că este în slujba oamenilor, că cei care le cer ajutorul nu o fac de plăcere. Dacă vor continua să fie indiferenţi, atunci vor trebui să părăsească sistemul sanitar. Nu mai există loc de întors”, spune Fedorovici.

Presa locală din Botoşani a scris că tânăra de 26 de ani, gravidă în 3 luni, dar a cărei sarcină de oprise din evoluţie, i-a implorat pe medici până în ultima clipă să o opereze, însă acest lucru nu s-a întâmplat. Mesajele din telefonul său dovedesc că tânăra a cărei sarcină se oprise din evoluţie, le-a scris atât medicului curant, cât şi celui de gardă, însă nu a primit ajutor, deşi era internată în spital. Astfel, la ora 3:16, tânăra i-a trimis medicului curant mesajul: „Buna seara! Sunt Ivanov Alexandra, însărcinată în 13 săpt. Am venit la Maternitate cu dureri mari de burtă şi sângerări. Din păcate bebe e oprit din evoluţie. Credeţi că se poate face ceva să fiu chiuretată în seara asta? Că nu mai rezist de durere. Exact ca la naştere. Vă rog din suflet”. Nu a primit niciun răspuns.

După o oră, la 4:17, tânăra a trimis un mesaj medicului de gardă. „Sunt Ivanov Alexandra. Credeţi că-mi puteţi face chiuretajul noaptea asta că nu mai rezist de durere! Vă rog din suflet, simt că o iau razna”. Nici acest mesaj nu a avut răspuns.

Potrivit monitorulbt.ro, la ora 7:30 Alexandra a intrat în şoc, iar la ora 8.20 a fost declarat decesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici