Mandat de arestare prelungit pentru autorul crimelor de la Cernavodă

Tânărul acuzat de asasinarea, în luna ianuarie, a soţilor Garoafă din Cernavodă rămâne în arest, după ce magistraţii Tribunalului Constanţa au prelungit, miercuri, cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă emis pe numele său.

28 afișări
Imaginea articolului Mandat de arestare prelungit pentru autorul crimelor de la Cernavodă

Mandat de arestare prelungit pentru autorul crimelor de la Cernavodă

Magistraţii Tribunalului Constanţa au decis, la solicitarea procurorilor, să prelungească mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Giani Deli-Iorga, cu alte 30 de zile.

Decizia instanţei nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Giani Deli-Iorga a fost arestat preventiv în 6 ianuarie, în cazul dublului asasinat petrecut, la începutul anului, la Cernavodă, când soţii Elena Garoafă, de 55 de ani, şi Petre Garoafă, de 62 de ani, au fost ucişi, în locuinţa lor, cu câte 25 - 30 de lovituri de cuţit, în aceeaşi zi în care fiica lor, Elena Mitu, a fost înecată în Canalul Dunăre - Marea Neagră de către soţul ei, Bogdan, acesta fiind apoi dat dispărut după ce a intrat şi el în apă.

Uciderea soţilor Garoafă a fost asumată de către Giani Deli-Iorga, prietenul din copilărie al lui Bogdan Mitu, la două zile după comiterea crimelor, acesta declarându-le anchetatorilor că i-ar fi omorât pe cei doi într-un moment de furie. El ar fi mers acasă la Elena şi Petre Garoafă încercând să-i convingă să intervină pe lângă Gabriela Mitu ca tânăra să renuţe la intenţia ei de a divorţa de Bogdan. Acolo s-ar fi luat la ceartă cu Petre Garoafă, acesta l-ar fi ameninţat cu un cuţit, iar într-un moment de furie l-ar fi dezarmat şi apoi l-ar fi omorât. Ulterior, ca să-şi ascundă fapta, s-a hotărât să o omoare şi pe Elena Garoafă.

De asemenea, Giani Deli-Iorga a fost supus mai multor teste în cadrul unei expertize psihiatrice care i s-a facut la Secţia de Psihiatrie de la Palazu Mare, exterioară Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Constanţa, unde a fost internat la mijlocul lunii ianuarie.

La începutul lunii februarie, cadavrul lui Bogdan Mitu, prietenul lui Giani Deli-Iorga, a fost găsit în apele Canalului Dunăre-Marea Neagră, trupul acestuia fiind descoperit de către şeful Poliţiei Cernavodă, Emilian Nicolae. Bogdan Mitu a fost dat dispărut în 3 ianuarie, după ce soţia acestuia, Gabriela Mitu, în vârstă de 22 de ani, a fost găsită înecată în Dunăre, la Cernavodă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici