Mandatele de arestare în cazul fostului prefect Paul Beganu şi al altor două persoane, prelungite

Curtea de Apel Ploieşti a prelungit mandatele de arestare preventivă în cazul fostului prefect Paul Beganu, al omului de afaceri Gheorghe Ceteraş şi al şefului Inspectoratului Silvic Focşani Alexandru Lefter, cercetaţi în dosarul retrocedării ilegale a 5.000 de hectare de pădure în judeţul Buzău.

105 afișări
Imaginea articolului Mandatele de arestare în cazul fostului prefect Paul Beganu şi al altor două persoane, prelungite

Fostul prefect de Buzău Paul Beganu (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Judecătorii Curţii de Apel Ploieşti au prelungit, luni, mandatele de arestare preventivă emise pe numele a trei dintre persoanele urmărite penal în dosarul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure în judeţul Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, magistraţii au dispus prelungirea arestării preventive de la 20 februarie la 20 martie a lui Alexandru Lefter, şef al Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic şi Vânătoare Focşani, cercetat pentru luare de mită. De asemenea, prin aceeaşi decizie, au fost prelungite, începând cu data de 19 februarie, pentru o perioadă de 30 de zile, mandatele de arestare preventivă emise pe numele fostului prefect al judeţului Buzău, Paul Beganu şi al lui Gheorghe Ceteraş, magistraţii respingând ca nefondate cererile celor trei de înlocuire a arestării preventive cu măsura controlului judiciar sau a arestului la domiciliu.

Şeful Inspectoratului pentru Regim Silvic Focşani, Alexandru Lefter, a fost arestat preventiv, sub acuzaţia de luare de mită, în 22 ianuarie, fiind cercetat în dosarul retrocedării ilegale a peste 5.000 de hectare de pădure în judeţul Buzău.

Potrivit DNA, în perioada 31 mai 2011 - 2 iunie 2011 Alexandru Lefter, în calitate de inspector şef al Inspectoratului Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare (ITRSV) Focşani, i-a cerut omului de afaceri Gheorghe Ceteraş suma de 25.000 de euro şi a primit de la acesta 15.000 de euro, pentru a aplica ştampila instituţiei pe un titlu de proprietate eliberat de Comisia judeţeană pentru stabilirea dreptului de proprietate asupra terenurilor Buzău, dar şi pentru urgentarea derulării acestei proceduri. Avizarea de către ITRSV a titlurilor de proprietate privind terenurile forestiere este o condiţie prevăzută de lege.

În acelaşi dosar, privind retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure la Gura Teghii, sunt arestaţi preventiv fostul prefect de Buzău Paul Beganu şi omul de afaceri Gheorghe Ceteraş. De asemenea, în acelaşi dosar sunt cercetaţi avocatul lui Ceteraş, Mihai Cosmin Vasile, un judecător de la Judecătoria Pătârlagele, Neculae Toader, care a dat soluţia privind împroprietărirea ilegală a lui Ceteraş, dar şi inginerul silvic Ion Irimia.

Potrivit procurorilor DNA Ploieşti, care instrumentează acest dosar, Beganu, Irimia şi Toader sunt suspectaţi că ar fi luat mită 2.250.000 de euro pentru a favoriza retrocedarea ilegală a peste 5.000 de hectare de pădure lui Gheorghe Ceteraş, cumpărătorul unor drepturi litigioase de la un moştenitor al unei presupuse persoane îndrituite la retrocedare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici