Manea Mănescu, înmormântat în cimitirul Bellu

Fostul prim-ministru din perioada comunistă Manea Mănescu a fost înmormântat, sâmbătă, în cimitirul Bellu din Capitală, în prezenţa a aproximativ 30 de rude, colegi din mediul academic, foşti studenţi şi oficiali de stat de dinainte de 1989.

1031 afișări
Imaginea articolului Manea Mănescu, înmormântat în cimitirul Bellu

Manea Mănescu, înmormântat în cimitirul Bellu (Imagine: Andreea Balaurea - Mediafax Foto)

La slujbă nu a participat niciun politician actual, doar liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor a trimis o coroană de flori. În schimb, şi-au luat rămas bun de la Mănescu oameni de stat cu care acesta a colaborat, printre care Ion Stănescu, care a condus în perioada comunistă ministerul de Interne şi al Turismului, Florea Dumintrescu, fost ministru de Finanţe, Ion Ruşinaru, fost preşedinte al Băncii Agricole şi Gheorghe Stroescu, care a fost vicepreşedinte al Băncii Naţionale.

Ion Stănescu a ţinut un scurt discurs despre realizările lui Manea Mănescu, "părintele ciberneticii", arătând că acesta a contribuit la dezvoltarea culturii şi mediului academic în România, a pus bazele Universităţii de la Craiova şi a dezvoltat Academia de Ştiinţe Econimice. Acesta a mai vorbit şi despre rezultalele pe care le-a avut Manea Mănescu în perioada cât a fost premier.

"Ţara a prosperat în acea perioadă şi datorită lui. A dezvoltat relaţiile economice cu SUA, Franţa, Anglia, Germania, fosta Uniune Sovietică. A fost un remarcabil economist, un om foarte cult. Regretăm că autorităţile de azi nu i-au dat atenţia cuvenită", a spus Stănescu, precizând că Mănescu ar fi trebuit să aibă parte de onorurile cuvenite unui premier, de Gardă de Onoare şi de prezenţa actualilor politicieni.

Manea Mănescu s-a născut în 9 august 1916, la Brăila. A fost ministru de finanţe între anii 1955 şi 1957 şi prim-ministru al României în perioada 1974-1979.

Citeşte şi:

A murit Manea Mănescu, fost premier al României

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici