MApN: Aproximativ 150 de militari români vor participa la exerciţiul Saber Junction din Germania

Un detaşament de aproximativ 150 de militari va participa, în aprilie, la exerciţiul "Saber Junction 15", în Germania, anunţă MApN,precizând că exerciţiul are ca scop antrenarea în comun a forţelor, realizarea interoperabilităţii şi testarea capabilităţilor militare ale statelor NATO şi partenere.

143 afișări
Imaginea articolului MApN: Aproximativ 150 de militari români vor participa la exerciţiul Saber Junction din Germania

MApN: Aproximativ 150 de militari români vor participa la exerciţiul Saber Junction din Germania (Imagine: Darius Mitrache/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat al MApN remis MEDIAFAX, în luna aprilie, un detaşament de aproximativ 150 de militari din cadrul Batalionului 32 Infanterie "Mircea" al Brigăzii 18 Infanterie "Banat" şi Divizia 2 Infanterie "Getica" va participa la exerciţiul "Saber Junction 15", la JMRC (Joint Multinational Readiness Center) Hohenfels, Germania.

"Exerciţiul are ca scop antrenarea forţelor în comun în situaţii complexe, specifice mediului operaţional modern, realizarea conectivităţii şi a interoperabilităţii, precum şi testarea şi demonstrarea compatibilităţii procedurilor de operare şi capabilităţilor militare ale ţărilor NATO şi partenere", se arată în comunicatul MApN.

Peste 4.700 de militari din 17 ţări membre NATO şi partenere vor participa, în perioada 1-31 aprilie, la "Saber Junction 15", la Hohenfels, sud-estul Germaniei, în vederea planificării şi executării operaţiilor ofensive, defensive şi de stabilitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici