MApN: Avioanele HERCULES şi SPARTAN fac noi zboruri de evacuare a românilor din Libia

Aeronava C-130 HERCULES a decolat, luni, de la Bucureşti, în cea de-a treia misiune de evacuare a cetăţenilor români din Libia, în timp ce o a doua aeronavă militară românească, de tip C-27 SPARTAN, aflată deja în Malta, va zbura către Tripoli în cursul după-amiezii.

213 afișări
Imaginea articolului MApN: Avioanele HERCULES şi SPARTAN fac noi zboruri de evacuare a românilor din Libia

MApN: Avioanele HERCULES şi SPARTAN fac noi zboruri de evacuare a românilor din Libia (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Aeronava C-130 HERCULES efectuează, luni, a treia misiune din cadrul podului aerian Bucureşti-Tripoli, pentru a evacua un grup de cetăţeni români şi străini, potrivit solicitărilor de repatriere înregistrate la autorităţile competente, informează MApN.

Potrivit sursei citate, aeronava militară HERCULES a decolat, la ora 12.15, de la Flotila 90 Transport Aerian.

La rândul său, aeronava C-27 J SPARTAN, care s-a aflat în aşteptare pe Aeroportul din La Valletta, execută o misiune de evacuare aeriană pe ruta Malta-Tripoli-Malta, luni după-amiază.

MApN reaminteşte că, până în prezent, aeronavele militare române au adus în siguranţă, la Bucureşti, aproximativ 160 de cetăţeni români şi străini, în cadrul primei operaţiuni de evacuare aeriană a unor cetăţeni aflaţi în pericol într-o ţară străină, desfăşurată de Armata României după cel de-al Doilea Război Mondial. "Acest lucru a fost posibil prin colaborarea excelentă şi sincronizarea eforturilor Ministerului Apărării Naţionale, Ministerului Afacerilor Externe şi a tuturor instituţiilor statului cu atribuţii în zona securităţii naţionale", potrivit MApN.

Ministerul Apărării precizează că ministrul Gabriel Oprea "coordonează nemijlocit celula de criză de la nivelul ministerului, pentru adoptarea în regim de urgenţă a tuturor măsurilor care se impun astfel încât cetăţenii români aflaţi în dificultate în Libia să ajungă în siguranţă în România".

MAE a informat, luni, că până în prezent au fost evacuaţi din Libia 409 cetăţeni români, precum şi 41 de cetăţeni din alte state membre ale Uniunii Europene, iar în prezent sunt în de desfăşurare, în paralel, mai multe acţiuni pentru evacuarea altor aproximativ 200 de români.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici