MApN investighează obţinerea titlurilor didactice la Universitatea Carol I

Direcţia de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudei, din MApN, desfăşoară, la solicitarea DNA, o investigaţie cu privire la modul în care s-au acordat titlurile didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) în perioada 2002-2008, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I".

91 afișări
Imaginea articolului MApN investighează obţinerea titlurilor didactice la Universitatea Carol I

MApN investighează obţinerea titlurilor didactice la Universitatea Carol I (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

DNA a adresat MApN această solicitare în 7 ocotmbrie 2008 , iar ministrul Apărării de la acea dată, Teodor Meleşcanu a cerut Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudei, structură specializată a M.Ap.N să facă o anchetă, care a început efectiv în 5 ianuarie, 2009 şi care este în derulare.

"Direcţia Naţională Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor de corupţie săvârşite de militari a solicitat Ministerului Apărării Naţionale, la data de 7 octombrie 2008, efectuarea unei investigaţii la Universitatea Naţională de Apărare Carol I cu privire la modul în care s-au acordat titlurile didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) în perioada 2002-2008", precizează un comunicat al MApN remis, joi, agenţiei MEDIAFAX.

Potrivit comunicatului, ministrul Apărării de la acea dată a dispus Direcţiei de prevenire şi investigare a corupţiei şi fraudei, structură specializată a M.Ap.N., să efectueze investigaţia, care a început efectiv la data de 5 ianuarie 2009 şi care se află în derulare.

"La finalizarea investigaţiei, rezultatele vor fi înaintate către Direcţia Naţională Anticorupţie", precizează ministerul.

Cotidianul Ziua a relatat, joi, că zeci de generali si ofiţeri superiori din Ministerul Apărării Naţionale se află iî atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie din cauza încălcării regulamentelor militare şi a modului cum au fost ocupate anumite posturi de conferenţiar şi acordate titlurile universitare.

DNA: Ancheta este în faza actelor premergătoare

DNA precizează, joi, că ancheta în cazul titlurile didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) acordate, în perioada 2002-2008, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", se află în faza actelor premergătoare.

"Pe rolul DNA se află înregistrat un dosar penal în care se efectuează verificări cu privire la modul în care au fost acordate titluri didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) în perioada 2002 -2008, în cadrul Universităţii Naţionale de Apărare Carol I. Dosarul se află în faza actelor premergătoare. Având în vedere stadiul investigaţiei, mai multe informaţii nu se pot oferi, în conformitate cu art. 12 alin 1 lit. e si f din Legea 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public", precizează DNA, pentru MEDIAFAX.

Ministerul Educaţiei verifică modul în care s-au acordat titlurile didactice universitare (lector, conferenţiar sau profesor) în perioada 2002-2008, la Universitatea Naţională de Apărare "Carol I", reprezentantul instituţiei universitare susţinând că nu deţine "date concrete" în acest caz.

Contactat de MEDIAFAX, reprezentantul Universităţii Naţionale de Apărare "Carol I" a refuzat să dea detalii cu privire la această anchetă, precizând că nu deţine "date concrete" şi că toate informaţiile sunt precizate în comunicatul MApN.

Citeşte şi:

Meleşcanu: Am primit raportul, am dispus ancheta, nu-mi amintesc nume de generali

MECI face verificări în cazul titlurilor didactice de la Universitatea "Carol I"

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici