MApN: Podurile de gheaţă de pe Dunăre sunt survolate, o echipă de geniu e pregătită să intervină - FOTO

Un elicopter al Flotilei 86 Aeriană de la Feteşti face un zbor de recunoaştere pe Dunăre în zona în care s-au format poduri de gheaţă, o subunitate de geniu fiind pregătită să acţioneze pe fluviu în zona periclitată, dacă situaţia o va impune, informează MApN.

248 afișări
Imaginea articolului MApN: Podurile de gheaţă de pe Dunăre sunt survolate, o echipă de geniu e pregătită să intervină - FOTO

MApN: Podurile de gheaţă de pe Dunăre sunt survolate, o echipă de geniu e pregătită să intervină (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, a aprobat, luni, efectuarea unui zbor de recunoaştere pe Dunăre, cu un elicopter IAR-330 PUMA, în zona în care s-au format poduri de gheaţă, la solicitarea Prefectului judeţului Călăraşi. Elicopterul, aparţinând Flotilei 86 Aeriană de la Feteşti, a decolat de pe aerodromul din Feteşti, în jurul orei 16.00, cu destinaţia municipiul Călăraşi, de unde a îmbarcat specialişti militari din Batalionul 96 Geniu din Bucureşti, persoane din cadrul Prefecturii şi Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi", se arată într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Elicopterul, al cărui echipaj este condus de locotenent-comandorul Cristian Dobroghiu, efectuează o misiune de cercetare aeriană de la Cernavodă şi până în dreptul localităţii Dorobanţu, judeţul Călăraşi.

"De asemenea, pentru distrugerea podurilor de gheaţă de pe Dunăre, ministrul Gabriel Oprea a dispus Statului Major General pregătirea unei subunităţi de geniu care să acţioneze pe fluviu în zona periclitată, dacă situaţia o va impune", precizează MApN.

O navă s-a scufundat pe Dunăre, duminică noapte, în zona Chiciu, judeţul Călăraşi, după ce un pod de gheaţă s-a rupt, marinarii reuşind să se salveze în ultimul moment.

Navigaţia pe Dunăre este blocată, iar mai multe nave sunt în pericol după ce au derapat şi au fost luate de gheaţă, a spus directorul Căpităniei Zonale Giurgiu.

"Dunărea este blocată, se navighează în derivă, împreună cu gheaţa", a spus Oprea.

Directorul Căpităniei Zonale Giurgiu a precizat că cei doi marinari aflaţi pe nava care a fost scufundată de gheaţă în zona Chiciu au reuşit să se salveze în ultimul moment.

Florin Oprea a mai spus că în zona Călăraşi şi pe Dunărea fluvială nu există spărgător de gheaţă. El a precizat că în momentul în care se pune în mişcare un pod de gheaţă ca cel de la Călăraşi, nu poate fi luată nicio măsură de protecţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici