MApN: Un bac fluvial militar acţionează de sâmbătă la Galaţi

Un bac fluvial militar acţionează de astăzi la Galaţi, fiind deja instalat la punctul de trecere Galaţi – I.C. Brătianu sâmbătă, anunţă MInisterul Apărării Naţionale. O prima cursă a fost realizată în jurul orei 17.00.

1178 afișări
Imaginea articolului MApN: Un bac fluvial militar acţionează de sâmbătă la Galaţi

MApN: Un bac fluvial militar acţionează de sâmbătă la Galaţi

Programul de funcţionare a bacului militar va fi zilnic, între orele 6.00 şi 20.00, la interval de 60 de minute între curse.

În urma reanalizării situației operative de la nivelul județelor Galați și Tulcea, pentru punerea în aplicare a măsurilor de decongestionare şi fluidizare a trecerii Dunării prin punctul de frontieră dintre Isaccea, România, şi Orlovka, Ucraina, prim-ministrul României, Nicolae-Ionel Ciucă, a dispus reconfigurarea misiunii Ministerului Apărării Naţionale.

Având în vedere faptul că, pentru asigurarea unui volum mai mare pentru traversările între România şi Ucraina, agentul economic care operează trecerea cu bacul la punctul de frontieră a redislocat temporar un bac din flota proprie, de la Galaţi la Isaccea, Ministerul Apărării Naționale asigură un bac fluvial din dotarea Batalionului Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" la Galaţi, pentru păstrarea fluidităţii traficului rutier de mare tonaj şi pasageri către localitatea I.C. Brătianu, Județul Tulcea.

Nava militară care acţionează la Galaţi este un bac fluvial de tip catamaran, cu o capacitate totală de transport a autovehiculelor de 300 tone sau de 500 de persoane, la o singură cursă.

Batalionul Nave Treceri Fluviale ,,Danubius" este o unitate din organica Brigăzii 10 Geniu ,,Dunărea de Jos ", cu rolul de a asigura mobilitatea forţelor prin trecerea acestora peste cursurile mari de apă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici