Marea Britanie a declarat război telefoanelor mobile: vrea interzicerea lor totală în şcoli

  • Scopul este de a minimiza întreruperile şi de a îmbunătăţi comportamentul în clasă.
  • De asemenea, utilizarea va fi interzisă în pauze şi în timpul meselor.
  • Profesorii vor avea puterea de a percheziţiona bagajele elevilor.
3343 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie a declarat război telefoanelor mobile: vrea interzicerea lor totală în şcoli

Marea Britanie a declarat război total telefoanelor mobile: vrea interzicerea lor totală în şcoli

Interzicerea totală a telefoanelor mobile în şcolile britanice. Astăzi, guvernul de la Londra a publicat linii directoare pentru directori, cu scopul de a interzice telefoanele mobile, pentru a „minimiza întreruperile şi a îmbunătăţi comportamentul la cursuri”.

Utilizarea dispozitivelor va fi, de asemenea, interzisă în pauze sau la mese, iar profesorii vor avea puterea de a percheziţiona în bagajul elevilor gadgeturi interzise. Cei care nu respectă noi reguli vor fi pedepsiţi cu detenţie solitară - o metodă foarte comună în şcolile britanice - şi confiscarea telefoanelor mobile.

Şcolile vor avea patru opţiuni pentru implementarea interdicţiei. Cea mai radicală presupune interzicerea absolută a aducerii telefoanelor la şcoală, care, aşadar, vor fi lăsate acasă;.

O altă ipoteză este ca acestea să fie predate personalului şcolii la intrare sau închise în dulapuri. Cea mai „liberală” soluţie este ca elevii să-şi ţină telefoanele la ei, dar nu trebuie „nici folosite, nici văzute, nici auzite” şi, prin urmare, vor fi ţinute închise în fundul rucsacului.

Ministrul Educaţiei, Gillian Keegan, a spus că noile linii directoare le vor oferi profesorilor „instrumentele pentru a acţiona”, pentru că „şcolile sunt locuri de învăţare, iar telefoanele mobile sunt, cel puţin, o distragere nedorită”.

Părinţii, protejaţi împotriva contestaţiilor părinţilor

Guvernul va oferi şcolilor protecţie legală în cazul contestaţiilor din partea părinţilor, care se pot plânge de confiscarea telefoanelor.

Interdicţia vine şi în urma campaniei lansate de mama Briannei Ghey, fetiţa trans de 16 ani ucisă de doi colegi care fuseseră expuşi la conţinut violent online: Esther Ghey a cerut interzicerea accesului la reţelele sociale pentru toţi minorii de 16 ani.

Chiar şi UNESCO, braţul cultural al Naţiunilor Unite, a susţinut eliminarea telefoanelor în sala de clasă, invocând dovezi că utilizarea lor în timpul lecţiilor scade performanţa educaţională. În Marea Britanie, 97% dintre copii au deja un telefon până la vârsta de 12 ani.

Sindicatele au criticat însă iniţiativa guvernului, susţinând că este o problemă falsă pentru că multe şcoli adoptă deja o anumită formă de interzicere a telefoanelor mobile. Iar unii părinţi şi-au exprimat îngrijorarea că nu îşi pot contacta copiii în caz de urgenţă în drum spre şi dinspre şcoală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici