Marea Britanie este în zona roşie. Reguli pentru românii care revin în ţară

  • Numărul contaminărilor cu tulpina indiană a crescut brusc în Marea Britanie.
  • UK ar putea avea o reacţie asemănătoare şi ar putea trece România în zona roşie.
  • Numărul turiştilor britanici în România era înainte de pandemie de aproximativ 350.000.
3103 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie este în zona roşie. Reguli pentru românii care revin în ţară

Marea Britanie este în zona roşie. Reguli pentru românii care revin în ţară

De la 1 iunie, persoanele care vor veni din Marea Britanie în România vor sta 14 zile în carantină. Asta a hotărât Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă după ce numărul de infecţii cu varianta virusului identificată pentru prima data în India, şi-a făcut simţită prezenţa în UK. 
 
Gabriel lucrează în IT, din Marea Britanie şi vrea să vină în vacanţă în România în iunie. Iată ce părere are de noile decizii luate de autorităţi. 
 
„Mi se pare un răspuns din ăsta de reflex, luat în tandem cu altă ţară care este în zona roşie de foarte multă vreme – Franţa, fără nicio bază logică şi ştiinţifică care să justifice o asemenea măsură. Voi veni, mă voi carantina şi după cel mai probabil o să mai rămân ceva vreme şi mă întorc.  Mi-am luat o marjă de eroare în caz că aveam să fiu nevoit să stau în carantină, încă de când mi-am făcut vacanţa”, a spus Gabreil Cîrlig, IT-ist.
 
Peste 400.000 de români încă locuiau în Marea Britanie după Brexit. 
 
Marea Britanie a fost trecută de România, de la 1 iunie, în zona roşie din cea galbenă. De la 1 iunie, călătorii din regatul unit stau în carantină dacă nu au vaccin sau nu fac proba unui test negativ COVID-19.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici