Marea Britanie vrea să interzică dispozitivele mobile la volan. Ce amenzi riscă şoferii

  • Şoferilor din Marea Britanie le este interzis să utilizeze dispozitive mobile (telefoane, tablete) atunci când sunt în trafic
  • Guvernul plănuieşte să înăsprească legile din cauza deceselor produse de neatenţia la volan
  • Noua lege va intra în vigoare anul viitor
2092 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie vrea să interzică dispozitivele mobile la volan. Ce amenzi riscă şoferii

Sursa foto: profimedia

Din 2022, şoferilor din Marea Britanie le va fi interzis să folosească un dispozitiv mobil pentru a face fotografii, filma sau efectua alte operaţiuni în timp ce conduc. Noua hotărâre face parte dintr-un pachet mai amplu al guvernului britanic, care plănuieşte să înăsprească legile privitoare la siguranţa rutieră. Cei care încalcă regulile riscă o amendă de 200 de lire sterline şi şase puncte penalizare la permis.

La momentul actual, este interzis să suni sau să trimiţi mesaje de pe telefon la volan, excepţie fac doar cazurile cu adevărat urgente.

„Au loc prea multe decese şi răniri din cauza neatenţiei la volan pricinuite de folosirea telefoanelor mobile. Vrem să ne asigurăm că legea este introdusă în conformitate cu normele secolului 21 şi va proteja pe toţi participanţii la trafic”, a declarat secretarul de stat pentru transport din Marea Britanie, Grant Shapps.

Codul Rutier va fi actualizat pentru a reflecta noile reguli şi pentru a clarifica şoferilor că este ilegal să folosească un dispozitiv mobil atunci când sunt opriţi la semafoare sau la cozile din trafic.

Singura opţiune acceptată va fi folosirea sistemelor de tip hands-free, relatează BBC.

„Deşi drumurile noastre rămân printre cele mai sigure din lume, vom continua să lucrăm neobosit pentru a le face mai sigure”, a continuat Shapps.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici