Marea Debarasare a reuşit colectarea a 437 de tone de DEE din toată ţara

Peste 437 de tone de deşeuri de echipamente electrice şi electrocasnice (DEE) au fost colectate în întreaga ţară în timpul primei ediţii a Campaniei "Marea Debarasare" desfăşurate sâmbătă şi duminică, informează, miercuri, Ministerul Mediului.

78 afișări
Imaginea articolului Marea Debarasare a reuşit colectarea a 437 de tone de DEE din toată ţara

Marea Debarasare a reuşit colectarea a 437 de tone de DEE din toată ţara (Imagine: Ovidiu Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Conform datelor centralizate de minister, cele mai multe echipamente electrice şi electrocasnice vechi au fost colectate din Regiunea "Sibiu" - 123 de tone. Zona "Galaţi" şi zona "Cluj-Napoca" s-au situat pe locurile doi şi, respectiv, trei, cu 73,6 tone şi, respectiv, 68,8 tone.

În clasamentul pe judeţe, primul loc este ocupat de Harghita, de la locuitorii de aici fiind colectate 68,8 tone. Pe locul doi se situează judeţul Constanţa, cu 60,3 tone colectate, iar pe trei Argeş, cu 45,3 tone.

Oraşul în care s-a colectat cel mai mult a fost Constanţa, locuitorii scăpând în cele două zile de aparate vechi în greutate de 15,2 tone.

La polul opus, cele mai puţine deşeuri au fost colectate de la bucureştenii din Sectorul 5, unde au fost adunate aparate vechi în greutate de doar 120 de kilograme.

Următoarea ediţie din acest an a campaniei "Marea Debarasare" se va desfăşura, conform calendarului stabilit de Ministerul Mediului, la sfârşitul lunii iunie.

Formatul campaniei "Marea Debarasare" a fost schimbat, în anul 2010 urmând să se desfăşoare patru ediţii, în ultimul week-end al fiecărui trimestru.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici