Maria Băsescu, prezentă la Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Jandarmerie

Maria Băsescu, soţia preşedintelui României, a participat, sâmbătă dimineaţă, la manifestările organizate de Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Jandarmeria Română, alături de un grup de copii din judeţul Alba.

127 afișări
Imaginea articolului Maria Băsescu, prezentă la Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Jandarmerie

Maria Băsescu, prezentă la Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la Jandarmerie (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Sorin Despina, de la Biroul de Presă al Jandarmeriei Române, a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că soţia preşedintelui Traian Băsescu a ajuns la sediul Jandarmeriei la ora 11.00 şi a stat aproximativ un sfert de oră la manifestări.

Acesta a precizat că Maria Băsescu a însoţit un grup de copii dintr-un sat din judeţul Alba, inclus într-un program de ajutorare a copiilor defavorizaţi.

Jandarmeria Română organizează, sâmbătă, în parteneriat cu Federaţia Română de Rugby, Ziua Porţilor Deschise pentru Copii la baza de pregătire şi antrenament a instituţiei, unde copiii se pot antrena alături de jandarmi şi vor participa la o competiţie de rugby.

Evenimentul are loc sâmbătă, începând cu ora 10.00, la baza de pregătire şi antrenament de la sediul Jandarmeriei Române.

Copiii prezenţi au ocazia să participe la competiţii sportive, la ateliere de prezentare a echipamentului şi tehnicii auto folosite pe timpul executării misiunilor, la un atelier criminalistic, la exerciţii demonstrative cu caii şi câinii de serviciu, precum şi la exerciţii de restabilire a ordinii publice, prezentate de luptătorii Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Totodată, copiii se pot antrena alături de jandarmi privind manevre precum escaladă, coborâre în rapel, pista psihologică şi se vor putea plimba cu maşinile de intervenţie folosite pe timpul executării misiunilor.

Tot cu acest prilej, copiii pot participa la o competiţie de rugby, la finalul căreia câştigătorii vor primi diplome şi cupe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici