Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de control a SRI: 845 de oameni veniţi din China au fost verificaţi de SRI | VIDEO

  • Au existat trei întâlniri de situaţii de urgenţă la care au participat şi reprezentanţi ai SRI.
  • Klaus Iohannis a anunţat că va convoca şedinţa CSAT miercuri, de la ora 14.00.
  • Vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirului şi strategia pentru combaterea unei epidemii la nivel naţional.
1192 afișări
Imaginea articolului Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de control a SRI: 845 de oameni veniţi din China au fost verificaţi de SRI | VIDEO

Marian Cucşa, vicepreşedintele Comisiei de control a SRI: 845 de oameni veniţi din China au fost verificaţi de SRI | VIDEO

Un număr de 845 de oameni care s-au întors din China au fost verificaţi de Serviciul Român de Informaţii (SRI), a spus, marţi, vicepreşedintele Comisiei de control SRI, Marian Cucşa.

„Audierea a două persoane din cadrul SRI, o persoană de la Apărarea Constituţiei şi o persoană de la Analiză şi Prognoză. Partea bună este că nu avem cazuri confirmate în acest moment de coronavirus în România. Ne-au trimis în scris şi au făcut şi o prezentare despre ce a însemnat coronavirus şi de când au avut ei informaţii şi care sunt paşii pe care i-au urmat de atunci. Ne-au adus la cunoştinţă că în perioada 15 – 25 ianuarie au verificat 825 de persoane care au venit de pe teritoriul chinez. De atunci nu au mai verificat persoane, că nu li s-a mai solicitat”, a afirmat vicepreşedintele Comisiei de control SRI, despre audierea reprezentanţilor SRI pe situaţia privind coronavirus.

Conform sursei citate, au existat trei întâlniri de situaţii de urgenţă la care au participat şi reprezentanţi ai SRI.

„Prima a fost în 27 ianuarie, a doua în 2 februarie şi ultima aseară”, a mai spus Cucşa.

Klaus Iohannis a anunţat că va convoca şedinţa CSAT miercuri, de la ora 14.00, unde vor fi discutate măsurile luate în contextul coronavirului şi strategia pentru combaterea unei epidemii la nivel naţional.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, luni seara, că situaţia în Italia a generat şi generează multă îngrijorare, mai ales în rândul românilor, astfel că, în acest context, a decis să convoace CSAT.

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici