Marica: SNFP e în executare silită, nereprezentativ, nu putem face grevă împreună

Preşedintele "SedLex" Vasile Marica declară că Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) este în executare silită, nu are nici 1.200 de membri şi că alianţa pe care o reprezintă nu se poate asocia grevei SNFP, o astfel de acţiune având nevoie de cel puţin o lună şi jumătate de pregătire.

1021 afișări
Imaginea articolului Marica: SNFP e în executare silită, nereprezentativ, nu putem face grevă împreună

Marica: SNFP e în executare silită, nereprezentativ, nu putem face grevă împreună (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Marica spune că Alianţa Sed Lex a avut luni Consiliul Naţional la care s-a decis ca membrii de sindicat să nu mai iasă la pichete şi mitinguri pentru că acestea nu au avut niciun rezultat, singura acţiune la care pot recurge fiind greva generală.

"Oprescu (n.r. - liderul SNFP) a auzit de la noi ieri (n.r. - luni) că am hotărât să nu mai ieşim în stradă la mitinguri şi pichetări şi să facem grevă şi a ieşit acum în faţă cu această declaraţie. Dar el nu are nicio forţă, nu este în stare să închidă nicio instituţie, oamenii nu-l mai susţin", a declarat Marica pentru MEDIAFAX.

Marica precizează că SNFP este în executare silită, că nu şi-a plătit datoriile, cheltuind mai mult decât şi-a permis.

Funcţionarii publici vor declanşa greva generală pe termen nelimitat din 27 septembrie, a anunţat, marţi, liderul Sindicatului Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP), Sebastian Oprescu, apreciind că "funcţionarul public este flămând şi îndatorat".

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că aproximativ 34.000 de funcţionari publici afiliaţi la Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici vor intra în grevă generală pe termen nelimitat, din 27 septembrie, cerând revenirea la salariul avut înainte de diminuarea cu 25%, stoparea disponibilizărilor şi protecţia juridică a funcţionarilor publici.

Preşedintele SNFP a spus că este posibil ca Federaţia Naţională a Sindicatelor din Administraţie să se solidarizeze cu greva generală a SNFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici