Marin Cioroianu, extrădat în Franţa

Craioveanul Marin Cioroianu - fost legionar în legiunea străină, acuzat că ar fi implicat în uciderea fiului cel mare al preşedintelui Ciadului - va fi extrădat în Franţa, după ce instanţa supremă a decis, miercuri, predarea acestuia autorităţilor franceze.

64 afișări
Imaginea articolului Marin Cioroianu, extrădat în Franţa

Marin Cioroianu, extrădat în Franţa

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au decis ca Marin Cioroianu să fie extrădat autorităţilor franceze care încearcă să elucideze împrejurările în care fiul preşedintelui Ciadului a fost ucis în iulie 2007, la Paris, la locul crimei fiind găsit un ceas şi o amprentă care ar aparţine lui Cioroianu. Totodată instanţa a dispus ca, în cazul în care acesta va fi condamnat la închisoare, să-şi ispăşească pedeapsa în România.

Decizia instanţei supreme a fost luată în baza articolului 87 alineatul 2 din Legea 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală.

În 29 noiembrie, Marin Cioroianu a fost prins în judeţul Harghita, informa Ministerul Internelor. La solicitarea autorităţilor franceze, autorităţile române - Parchetul, Poliţia, cu implicarea directă şi cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă - l-au identificat pe Marin Cioroianu.

Citeşte şi

Marin Cioroianu neagă implicarea sa în uciderea fiului preşedintelui Ciadului

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici