Marinar sirian, cercetat după ce a fost prins cu acte false la bordul unei nave din Portul Constanţa

Un marinar sirian, membru al echipajului unei nave sub pavilion Insulele Comore sosită în Portul Constanţa Sud - Agigea, este cercetat după ce s-a legitimat în faţa poliţiştilor de frontieră cu documente falsificate.

65 afișări
Imaginea articolului Marinar sirian, cercetat după ce a fost prins cu acte false la bordul unei nave din Portul Constanţa

Marinar sirian, cercetat după ce a fost prins cu acte false la bordul unei nave din Portul Constanţa (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Gărzii de Coastă, autorităţile portuare constănţene au făcut, miercuri, formalităţile de frontieră asupra unei nave sub pavilion Insulele Comore, sosită în Portul Constanţa Sud - Agigea din direcţia Rusia.

În timpul verificărilor, poliţiştii de frontieră au descoperit două carnete de marinar care nu îndeplineau condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic. Primul carnet de marinar falsificat identificat de poliţiştii de frontieră avea însemnele statului Tanzania şi era completat cu datele şi fotografia unui cetăţean sirian în vârstă de 27 de ani, membru al echipajului.

El le-a declarat poliţiştilor de frontieră că şi-a procurat carnetul cu însemnele statului tanzanian din Albania, de la o persoană necunoscută, în schimbul sumei de 400 de dolari.

În urma verificărilor suplimentare, la acelaşi cetăţean sirian a mai fost descoperit un carnet de marinar care prezenta indicii de falsificare, acesta având însemnele statului Siria. În privinţa acestui document există suspiciunea că titularul a modificat în mod intenţionat datele privind valabilitatea.

Ambele carnete de marinar au fost ridicate în vederea expertizării de către specialiştii Compartimentului Expertiza Documentelor de Călătorie şi Criminalistică din cadrul Serviciului Teritorial PF Constanţa, în timp ce pe numele marinarului sirian a fost întocmit un dosar penal pentru fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici