Marinari turci abandonaţi în Portul Constanţa Sud - Agigea, fără apă şi alimente

Unsprezece marinari - 10 turci şi un egiptean - sunt abandonaţi la bordul unei nave aflate în Portul Constanţa Sud - Agigea şi nu şi-au mai primit salariile de peste trei luni, ei apelând la reprezentanţii Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor, în condiţiile în care rămân fără hrană şi apă.

204 afișări
Imaginea articolului Marinari turci abandonaţi în Portul Constanţa Sud - Agigea, fără apă şi alimente

Marinari turci abandonaţi în Portul Constanţa Sud - Agigea, fără apă şi alimente (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Cei 11 marinari fac parte din echipajul navei Kusva 1, sub pavilion Insulele Cook, abandonată de aproximativ o lună în Dana 109 a Portului Constanţa Sud - Agigea şi au cerut ajutorul Federaţiei Internaţionale a Transportatorilor (ITF).

Reprezentantul ITF în România, Adrian Mihălcioiu, a precizat că vasul se află în Portul Constanţa Sud - Agigea de o lună, iar echipajul mai are alimente numai pentru câteva zile.

"Deocamdată mai au alimente pentru câteva zile, astăzi, mâine şi poimâine, de la agentul navei din Constanţa, plătite din fonduri proprii. După care mai vedem ce se întâmplă", a declarat Mihălcioiu.

Reprezentantul ITF a mai spus că marinarii sunt neplătiţi de trei luni şi au de recuperat aproximativ 50.000 de dolari, iar dacă nu se va ajunge la o înţelegere cu armatorul navei, acesta ar putea fi vândută.

"Au cerut ajutorul ITF şi se vor lua măsurile legale pentru redresarea situaţiei. În sensul în care dacă nu se vor plăti salariile se va vinde nava şi din banii recuperaţi se vor achita banii, vreo 50.000 de dolari”, a mai afirmat Adrian Mihălcioiu.

El a precizat că a încercat să ia legătura cu armatorul vasului, în Turcia, dar nu i s-a răspuns la telefon.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici