Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru, s-a predat la Secţia 24 Poliţie

Mario Balint, fiul lui Vasile Balint (zis Sile Cămătaru), s-a predat, vineri seară, poliţiştilor de la Secţia 24 din Bucureşti, urmând să fie dus în arestul central al Poliţiei Capitalei, au declarat, pentru MEDIAFAX, oficiali din Poliţie.

707 afișări
Imaginea articolului Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru, s-a predat la Secţia 24 Poliţie

Mario Balint, fiul lui Sile Cămătaru, s-a predat la Secţia 24 Poliţie

Poliţiştii de la Serviciul Urmăriri îl căutau pe fiul lui Sile Cămătaru pentru a-l reîncarcera, după ce vineri au primit mandatul de arestare a acestuia de la Judecătoria Sectorului 4.

Potrivit surselor citate, Mario Balint trebuie încarcerat după ce Judecătoria Sectorului 4 a revocat măsura liberării provizorii sub control judiciar decisă de magistraţi în dosarul de cămătărie în care acesta este cercetat.

În 10 decembrie 2012, procurorii au cerut instanţei Judecătoriei Sectorului 4 revocarea măsurii liberării provizorii sub control judiciar dispuse în ianuarie 2012 în cazul lui Nuţu Mario Balint.

Cererea a fost judecată în 6 februarie, după două amânări, iar vineri instanţa a dispus revocarea măsurii, Mario Balint urmând să fie reîncarcerat.

În 10 ianuarie 2012, Judecătoria Sectorului 4 a decis eliberarea din arest, sub control judiciar, a lui Mario Nuţu Balint, fiul lui Sile Cămătaru. Acesta fusese încarcerat la 22 decembrie 2011, în dosarul în care este acuzat de cămătărie.

Instanţa Judecătoriei Sectorului 4 i-a impus atunci lui Mario Balint o serie de interdicţii, printre care să nu poarte armă, să nu ia legătura cu inculpaţii şi martorii din dosarul în care este cercetat, să nu depăşească limita teritorială a Bucureştiului, să se prezinte la organul de urmărire penală sau, după caz, la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea lui, conform programului întocmit sau ori de câte ori este chemat.

"În temeiul art. 160(2) alin. 32 cod proc.pen., atrage atenţia inculpatului că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, se va lua faţă de acesta măsura arestării preventive", potrivit deciziei instanţei.

În 16 ianuarie 2012, Tribunalul Bucureşti a decis definitiv că Mario Balint poate fi eliberat sub control judiciar, menţinând toate interdicţiile stabilite de Judecătoria Sectorului 4, mai puţin aceea de a nu se apropia şi de a nu comunica direct sau indirect cu Vasile Balint.

Mario Balint a recunoscut în faţa instanţei care a judecat cererea lui de eliberare din arest că a împrumutat bani unor persoane, dar a arătat că s-a oprit din a da bani cu dobândă în 23 noiembrie 2011, la o zi după ce legea care incriminează cămătăria a apărut în Monitorul Oficial.

"Niciodată nu am oferit bani, tot timpul am fost căutat, mi-au fost ceruţi bani. Eu le dădeam bani pentru că mă implorau. Le trebuiau aceşti bani pentru a fi daţi mai departe altora, care îi terorizau. De mic copil am făcut şi eu... Am vândut parfumuri, mi-am strâns nişte bani. Nu am mai dat bani după ce a intrat în vigoare legea. Tatăl meu (Sile Cămătaru - n.r.) nu m-a învăţat niciodată de rău. Mi-a spus întotdeauna să-mi văd de treaba mea, să merg la şcoală. Îmi zicea: «Uite ce s-a întâmplat cu mine»", spunea Mario Balint în faţa instanţei.

Avocatul acestuia spunea atunci în faţa magistraţilor că Mario Balint a crescut de la 13 bani fără tată, este student în anul trei şi că "încearcă să scape de pecetea că este fiul lui Sile Cămătaru".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici