Marius Militaru: Focoasele dispărute dintr-un tren în Gara Giurgiu nu reprezintă pericol

Cele 64 de focoase care au dispărut dintr-un tren care transporta armament reprezentând un export privat nu prezintă pericol pentru că erau elemente separate, neintegrate într-un sistem.

395 afișări
Imaginea articolului Marius Militaru: Focoasele dispărute dintr-un tren în Gara Giurgiu nu reprezintă pericol

Marius Militaru: Focoasele dispărute dintr-un tren în Gara Giurgiu nu reprezintă pericol (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Purtătorul de cuvânt al MAI,Marius Militaru, a declarat, la Giurgiu, în conferinţa de presă organizată pentru prezebntarea acestui caz, că focoasele dispărute nu reprezintă niciun pericol.

"Aceste componente în mod separat nu reprezintă pericol, ci doar asamblate, integrate într-un sistem pot deveni periculoase", a spus Militaru.

Potrivit unui comunicat al Parchetului ICCJ, sâmbătă Parchetul Militar al Tribunalului Militar Bucureşti a fost sesizat de către Inspectoratul Judeţean de Jandarmerie Giurgiu că în cursul acelei zile, în jurul orelor 15.30, lucrători ai Staţiei CFR Giurgiu Nord au constatat că la un vagon din garnitura trenului care conţinea obiecte cu specific militar, transportate în baza unui contract între societăţi private, sigiile aplicate erau rupte şi uşa glisantă deschisă.

Trenul se afla în Statia CFR Giurgiu pentru efectuarea formalităţilor vamale, iar din interior s-a constatat că lipseau patru lăzi cu dispozitive militare.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă împreună cu instituţiile abilitate, sub coordonarea procurorilor militari, pentru cercetări, adaugă sursa citată.

Patru lăzi în care se aflau câte 16 focoase pentru rachete au dispărut dintr-un tren care transporta armament de la Tohan Zărneşti spre Bulgaria, dispariţia fiind semnalată în Gara Giurgiu.

Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la o fabrică de armament din judeţul Braşov şi avea destinaţia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta un export de armament privat, era păzit de jandarmi.

Aceleaşi surse afirmă că focoasele nu conţineau explozibil.

Una dintre ipotezele luate în calcul este că furtul ar fi fost comis de către hoţi de fier vechi.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Giurgiu, comisar Mirela Gheţa, a declarat că poliţiştii giurgiuveni au instituit filtre rutiere în totul judeţul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici