Marius Petcu: Am 10.000 de euro pe lună întrucât lucrez 24 din 24, şapte zile din şapte

Liderul CNSLR - Frăţia Marius Petcu scrie, în declaraţia de avere că în 2009 a avut venituri de 500.000 de lei din care 60% din activităţi sindicale, el explicând pentru "Gândul" că lucrează "24 din 24, şapte zile din şapte".

149 afișări
Imaginea articolului Marius Petcu: Am 10.000 de euro pe lună întrucât lucrez 24 din 24, şapte zile din şapte

Cum a ajuns un lider sindical să câştige 10.000 de euro pe lună: "Eu lucrez 24 din 24, şapte zile din şapte" (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Gândul, declaraţia de avere a liderului CNSRL "Frăţia", Marius Petcu arată că acesta a avut venituri de 500.000 de lei (116.000 de euro) în 2009, dintre care 60% realizate din activităţi sindicale. Veniturile acestuia au fost completate de banii primiţi din activitatea de membru în Consiliul de Administraţie al Realitatea - 7%, restul fiind salariile primite prin implicarea acestuia în proiecte europene, potrivit cotidianului citat.

Contactat de "Gândul", Marius Petcu a declarat că nu este deranjat că averea sa a fost făcută publică, ci doar de faptul că publicarea averilor liderilor de sindicat este folosită ca o armă politică.

"Nici pomeneală, nu publicarea declaraţiei este jena mea. Însă mă deranjează că este folosită ca o formă de presiune de către putere şi presă pentru a distrage atenţia de la problemele reale", a spus Petcu.

Întrebat în legătură cu justificarea salariului primit de la CNSRL, Petcu a răspuns că nu el este cel care a stabilit în ce fel să fie remunerat. "Consider că, atunci când colegii mei au propus această remunerare, au judecat corect cât valorează activitatea pe care o depun, care nu este una de opt ore pe zi, cu semnat de condică, ci este una de 24 de ore din 24, cu şapte zile din şapte", a spus Petcu, pentru "Gândul".

Potrivit declaraţiei de avere, Marius Petcu mai are cinci terenuri, dintre care unul de 18.200 de metri pătraţi la Snagov, achiziţionat în 2007, trei case, bijuterii, ceasuri, tablouri şi icoane în valoare de 20.000 de euro, conturi personale de 60.000 de euro şi 400.000 şi acţiuni la cinci firme. Petcu are de restituit şi un împrumut de 180.000 de euro luat de la PSV Company SA, mai scrie Gândul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici