„Marius Tucă Show”, emisiunea din 6 mai. Invitaţi: prof. Constantin Dulcan, istoricul Marius Oprea, Gabriel Păun, Agent Green şi Cătălin Raiu, teolog şi doctor în ştiinţe politice

189 afișări
Imaginea articolului „Marius Tucă Show”, emisiunea din 6 mai. Invitaţi: prof. Constantin Dulcan, istoricul Marius Oprea, Gabriel Păun, Agent Green şi Cătălin Raiu, teolog şi doctor în ştiinţe politice

„Marius Tucă Show”

 

"Cel ce se teme nu este desăvârşit în iubire". Am citit asta în Evanghelia după Ioan şi am reţinut-o pentru că mulţi dintre noi (dacă nu cumva toţi) am avut momente de frică în viaţă. Ne e frică de boală, ne e frică de moarte, ne e frică pentru copiii noştri, pentru noi înşine. Avem frici şi temeri şi, dacă nu suntem atenţi, lăsăm aceste temeri să se transforme în anxietăţi. Probabil că teama este cel mai nociv demon al omului. Teama (s-a demonstrat ştiinţific) blochează sistemul imunitar preţ de 40 de minute. Te-ai gândit ce se poate întâmpla în corpul tău în aceste 40 de minute în care armata de soldaţi ai sănătăţii tale e blocată?

Partea bună este că ne putem învinge teama fiind prezenţi în fiecare moment. L-am chemat astăzi pe profesorul Constantin Dulcan ca să vorbim despre cum ne putem învinge demonii, cum ne putem restaura ca fiinţe rationale în credinţă şi demnitate. Căci în credinţă şi demnitate este locul fiecăruia dintre noi. Vino diseară să urmăreşti o întâlnire rarrissimă cu cel mai cunoscut neurolog al nostru, profesorul Constantin Dulcan, care-ţi arată relaţia dintre credinţă şi ştiinţă.

Un bolnav patologic, băiat de bani gata, din micuţul stat Lichtenstein, vine în România pentru a ucide o femelă care cauza probleme, dar ajunge să-l ucidă pe Arthur – un exemplar cu totul exceptional – a cărui mărime îl făcuse de mult o ţintă pentru vânătorii de trofee, de obicei, persoane foarte bogate şi foarte bine conectate. Emanuel von und zu Lichtenstein a plătit 7 000 de euro pentru sălbaticul privilegiu de a-l ucide pe Arthur. Actul, de o barbarie fără precedent, scandalizează întreaga Europă. La noi, Gabriel Păun, reprezentant Agent Green, se întreabă cum se face că prinţul a ajuns să-l ucidă pe Arthur, iar nu pe femelă şi ridică suspiciunea de braconaj.  

De ce li se permite unor astfel de personaje să vâneze în ţara noastră, în condiţiile în care la noi, vânătoarea carnivorelor mari este interzisă? Cine trebuie să plătească pentru acest gest de o rară sălbăticie? Cât de coruptă e clasa politică de la noi dacă tolerează astfel de acte? Ce fac organizaţiile non-guvernamentale de la noi?

Află diseară, din discuţia lui Marius Tucă cu istoricul şi analistul Marius Oprea şi cu Gabriel Păun, Agent Green.

Teolog şi doctor în ştiinţe politice,  Cătălin Raiu este primul român recrutat, în iunie 2019, ca expert în libertate religioasă al OSCE. Într-o lume a corectitudinii politice se întâmplă un paradox – anume că libertatea clamată de adepţii corectitudinii politice devine restricţie. Câtă libertate mai avem şi care e legătura ei cu toleranţa tâmpă? Posibile răspunsuri le afli de la Cătălin Raiu, diseară, la Marius Tucă Show.

Diseară, de la şapte, aici, la Aleph News. "Dacă Dumnezeu nu este pe primul loc în viaţa ta, atunci nu este pe locul care I se cuvine" (Teofil Pârâian).  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici