Mărmureanu, schimbat de la conducerea Institutului de Fizică a Pământului

Gheorghe Mărmureanu a fost schimbat de la conducerea Institutului de Fizica Pământului, dar a rămas director onorific şi membru în Consiliul de Administraţie al instituţiei, el declarând, sâmbătă, pentru MEDIAFAX că era normal să fie înlocuit, pentru că a depăşit cu opt ani vârsta de pensionare.

1569 afișări
Imaginea articolului Mărmureanu, schimbat de la conducerea Institutului de Fizică a Pământului

Mărmureanu, schimbat de la conducerea Institutului de Fizică a Pământului (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto0

"Mi se pare o decizie corectă, am depăşit cu opt ani şi jumătate vârsta de pensionare, dar am rămas în Consiliul de Administraţie şi sunt director general onorific al Institutului Naţional de Fizica Pământului (INFP). În plus, sunt directorul a două proiecte europene", a mai spus fostul director general al INFP, Gheorghe Mărmureanu.

Contactat telefonic, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat pentru MEDIAFAX că eliberarea lui Gheorghe Mărmureanu din funcţia de director general al INFP a fost semnată de preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), Dragoş Ciuparu.

"Potrivit informaţiilor transmise de către preşedintele ANCS, Dragoş Ciuparu, directorului Măgureanu i-a încetat contractul, în cazul lui fiind semnat un ordin în acest sens", a spus Daniel Funeriu.

Ministrul Educaţiei a adăugat că mai sunt alţi cinci directori pentru care actele sunt în curs de semnare. Potrivit ministrului Daniel Funeriu, printre cei ale căror contracte vor înceta sunt profesorul universitar Dan Dascălu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Microtehnologie - IMT Bucureşti, şi Emilia Visileanu, director general al Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Textile şi Pielărie - INCDTP Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici