Martinstag – Ziua Sfântului Martin la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova

105 afișări
Imaginea articolului Martinstag – Ziua Sfântului Martin la Şcoala Gimnazială „Mircea Eliade” din Craiova

Martinstag – Ziua Sfântului Martin la Şcoala Gimnazială “Mircea Eliade” din Craiova

Elevii Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade”, însoţiţi de profesori, vor face un marş al lampioanelor vineri, 10 noiembrie, de la ora 18.00, pornind din curtea şcolii, înconjurând Părculeţul Puşkin şi revenind în curtea şcolii, unde va fi votat şi premiat cel mai frumos lampion realizat de copii.

Sfântul Martin este sărbătorit în Germania pe data de 11 noiembrie este o sărbătoare catolică care marchează începerea perioadei de 40 de zile de post, Postul Crăciunului.

Matinstag este o sărbătoare a compasiunii, a bunătăţii, Sfântul Martin fiind protectorul sărmanilor, cunoscut pentru dorinţa sa de a aduce lumină şi căldură celor aflaţi în nevoie.

Elevii au considerat că această sărbătoare merită marcată prin confecţionarea de lampione şi prin reunirea elevilor şi profesorilor şcolii pentru Sărbătoarea lampioanelor.

Cu sprijinul directoarelor Genoveva Ioana şi Marinela Drăghici, profesoara de limba germană Anca Şerban, alături de elevii şi profesorii Şcolii Gimnaziale „Mircea Eliade” şi de profesoara Nicoleta Pătru, consilier educativ, au considerat de bun augur să organizeze un marş al lampionelor.

Coordonatoarea proiectului, profesoara de limba germană Anca Şerban doreşte familiarizarea elevilor cu această sărbătoare specifică culturii germane şi apropierea lor de limba şi cultura germană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici