Mărţişoarele la şcoală, mărul discordiei în pandemie

  • Secretarul de Stat al Ministerului Educaţiei interzice mărţişoarele anul acesta
  • Sorin Câmpeanu nu e de acord cu interzicerea mărţişoarelor
  • Ministerul Sănătăţii recomandă ferm ca elevii să nu împartă mărţişoare
  • Alexandru Rafila consideră că interzicerea mărţişoarelor e o exagerare
245 afișări
Imaginea articolului Mărţişoarele la şcoală, mărul discordiei în pandemie

Mărţişoarele la şcoală, mărul discordiei în pandemie

Cine ar fi crezut că un simbol atât de frumos şi pur precum mărţisorul, ar putea provoca atâta haos. Prin Guvern, simbolul primăverii a dat mari bătăi de cap şi a provocat confuzie. 

Secretarul de Stat din Ministerul Educaţiei interzice clar mărţişoarele, dar ministrul Sorin Câmpeanu îl contrazice pe secretar şi spune că nu e de acord cu interzicerea.

Ministerul Sănătăţii recomandă ferm să nu fie aduse mărţişoarele, în timp ce Alexandru Rafila susţine că măsura e una exagerată.

„Am înţeles. Este foarte clar. Dăm mărţişoare şi flori. Adică ce-am putea face? Este un obicei, este o tradiţie. Mărţişorul nu este considerat un obiect personal. Nici floarea nu este considerată. În schimb caietul este un obiect personal. Pe care elevul mi-l dă mie. Ating mâna elevului în fiecare zi pentru a-l învăţa să scrie”, spune Corina Chiru, învăţător.

De aceeaşi părere este şi Cosmina Ezer. Mama unui elev de 13 ani. „Mi se pare o măsură exagerată. Până la urmă e vorba de un gest simbolic, a fost făcut de-a lungul timpului şi cred că este modul copiilor de a-şi arăta recunoştinţa faţă de profesori. Eu chiar cred că ar trebui să rămână.”

Pe de altă parte, sunt şi părinţi care sunt încântaţi că nu trebuie să mai ducă mărţişoare la şcoală.

Mihaela este mama a doi copii din clasele I-IV. În fiecare an a cumpărat mărţişoare pentru învăţătoarele copiilor, dar şi pentru prietenele fetiţei sale şi colegele băieţelului său. 

Acum, Mihaela răsuflă uşurată: mai puţine cadouri, mai mulţi bani în buzunar. “Nu cred că este rău pentru că, până la urmă, nu ar fi necesar şi nu cred că este de bun augur să facem aceste cadouri decât, dacă, copiii îşi doresc asta şi să fie doar simbolic, nu mai mult de atât”.

În schimb, Maria, fiica Mihaelei, e deja tristă la gândul că nu va mai primi niciun mărţisor. “Mie îmi plăcea fiindcă puteam să le pun la mână împreună cu prietenele mele”.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici