MĂRTURII DIN INFERN - Un fotograf din Buzău al unei publicaţii rock, în comă indusă. A mers la concertul din Colectiv în locul unui coleg

Buzoianul Cătălin Ilniţchi, fotograf al unei publicaţii rock, care a ajuns la concertul de vineri noapte, din Colectiv, în ultimul moment, după ce ar fi fost anunţat de un coleg că nu poate ajunge la eveniment să facă poze, este internat la Floreasca, în comă indusă, având nevoie de sânge.

7128 afișări
Imaginea articolului MĂRTURII DIN INFERN - Un fotograf din Buzău al unei publicaţii rock, în comă indusă. A mers la concertul din Colectiv în locul unui coleg

MĂRTURII DIN INFERN - Fotograful unei publicaţii rock din Buzău, în comă indusă. A mers la concert în locul unui coleg (Imagine: Marian Ilie / Arhiva Mediafax Foto )

Buzoianul Cătălin Ilniţchi are 29 de ani şi este fotograf, colaborator al unei publicaţii pentru iubitorii muzicii rock. Vineri, el a ajuns la concertul Goodbye to Gravity, de vineri noapte, din clubul Colectiv, în ultimul moment, după ce ar fi fost anunţat de un coleg că nu poate ajunge la eveniment pentru a face poze.

Tânărul din Buzău a fost surprins de incendiu chiar lângă scenă, iar în prezent este internat la Spitalul Floreasca din Capitală, fiind în comă indusă, cu arsuri interne, dar şi cu arsuri ale mâinilor, toracelui şi ale feţei.

Cunoscuţii tânărului spun că medicii îi dau buzoianului şanse de supravieţuire, însă nu sunt excluse nici riscurile, ca în cazul oricărei arsuri.

Prietenii lui Cătălin au lansat un apel pe Facebook pentru cei care îl cunosc pe Cătălin să vină să doneze sânge.

 ”Prietenul nostru Cătălin Ilniţchi are mare nevoie de ajutor. Are grupa de sânge AB, RH negativ şi poate primi sânge doar din aceeaşi grupă, cu acelaşi RH. Îi rog pe cei care au această grupă să meargă să doneze pentru el (dacă se specifică numele lui, va avea prioritate la primirea sângelui). Multumesc foarte mult şi ştiu sigur că şi el ar face acest lucru dacă ar fi în locul nostru. Haideţi să îl ajutăm!”, scrie pe Facebook un prieten de-al lui Cătălin.

Un alt buzoian, Bogdan Tănase, a fost, vineri, în Club Colectiv, însă el povesteşte că a părăsit localul respectiv cu doar câteva minute înainte de a izbucni incendiul.

"Am fost acolo pentru exact cinci piese, după care am plecat cu prietenul Dieratte cu taxiul din faţa clubului spre alt concert, la Quantic, în Grozăveşti, timp în care s-a petrecut nenorocirea. Mulţumesc tuturor care s-au gândit la mine. Nu pot să răspund la fiecare în parte, n-am dormit deloc, am fost cu prietenii la prietenii răniţi de la spitalele Floreasca şi Colţea”, a scris Bogdan Tănase pe contul său de Facebook.

Buzoianul si-a arătat, totodată, admiraţia şi respectul pentru forţele care au intervenit în urma incendiului din Colectiv.

"Am mers la Floreas­ca şi la Colţea să îi căutăm pe cunoscuţii despre care ştiam că au rămas la concert. Respect perso­nalului SMURD, Ambulanţei, spitalelor Floreasca, Colţea, celorlalte spitale, firmelor private de securitate cu divizii medicale, voluntarilor şi donatorilor de sânge! Nu cred să pot uita vreodată ce am văzut după uşile de la Primiri Urgenţe Floreasca”, a mai scris Bogdan Tănase.

Vineri seară, în clubul bucureştean Colectiv, 30 de persoane au murit, iar peste 180 au fost rănite, în urma unui incendiu declanşat de la artificii aprinse în faţa scenei unde avea loc un concert al trupei rock Goodbye Gravity. Un număr de 146 de răniţi au fost internaţi în 12 spitale din Capitală, mai mult de jumătate dintre aceştia fiind în stare gravă sau critică, prognosticul medicilor în cazul acestora fiind foarte rezervat.

În prezent, în spitalele din Capitală, mai sunt internaţi aproximativ 130 de răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici