Criza COVID-19: Masca devine obligatorie în jurul şcolilor şi în spaţiile aglomerate din judeţul Buzău

  • Masca devine obligatorie în jurul şcolilor şi în spaţiile aglomerate din judeţul Buzău.
  • Decizia a fost luată miercuri de Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi se aplică începând de joi.
  • Măsuri mult mai dure au fost impuse în comuna buzoiană Verneşti.
1318 afișări
Imaginea articolului Criza COVID-19: Masca devine obligatorie în jurul şcolilor şi în spaţiile aglomerate din judeţul Buzău

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis să introducă obligativitatea purtării măştii de protecţie de către toate persoanele cu vârsta peste 5 ani, astfel încât să acopere nasul şi gura, pe o rază de 100 metri pe domeniul public din jurul unităţilor de învăţământ preuniversitar din judeţul Buzău.

Aceeaşi obligaţie o au şi persoanele care merg în spaţii publice aglomerate precum pieţele, târgurile, staţiile de autobuz, gările, autogările, spaţiile de recreere şi agrement sau obiectivele turistice. Măsurile intră în vigoare joi şi se aplică pe toată perioada stării de alertă.

Măsuri speciale au fost luate în comuna Verneşti unde în ultimele 14 zile a fost depăşit pragul de 1,5 cazuri COVID-19 la mia de locuitori. Acolo s-au închis restaurantele, barurile şi discotecile şi au fost interzise toate evenimentele private, indiferent de locul în care sunt organizate.

De asemenea, la ceremonia de înmormântare şi parastas nu au voie decât cel mult 20 de persoane, membre ale familiei, iar slujbele din interiorul bisericilor au fost suspendate. Măsurile din comuna Verneşti se vor aplica până la reducerea numărului de infectări sub pragul de 1,5%, precizează Prefectura judeţului Buzău.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici