Mască din ,,Squid Game", găsită în rucsacul criminalului de 17 ani care a ucis o elevă de 14 ani prin înjunghiere

  • Pe 27 iunie 2023, la Grădina Botanică din Craiova, un elev de 17 ani a înjunghiat o elevă de 14 ani şi un tânăr de 20 ani.
  • Elevul studia la Colegiul Militar din Craiova şi era fiul unui agent de poliţie, şef de post.
  • Eleva de 14 ani a murit, iar tânărul de 20 ani, ajuns la ATI, şi-a revenit şi este conştient.
3325 afișări
Imaginea articolului Mască din ,,Squid Game", găsită în rucsacul criminalului de 17 ani care a ucis o elevă de 14 ani prin înjunghiere

Sursa Foto - Imagini martor

În urma percheziţionării rucsacului elevului ucigaş, s-au găsit maceta utilizată la înjunghiere,o pentagramă, o mască tematică din serialul sud-coreean Squid Game de pe Netflix, o husă cu tematică apocaliptică pe telefon şi în formă de grenadă. De asemenea, tânărul purta un tricou cu cifra 27, ziua în care a comis asasinatul, potrivit mai multor surse media

Elevul de 17 ani este în prezent arestat. 

În octombrie 2021, BBC News a publicat o ştire despre un trend îngrijorător desfăşurat la nivel global -  elevii de până la şase ani au jucat jocuri reproduse din serialul violent ,,Squid Game" (Jocul Calamarului).

Şcolile din Anglia au avertizat părinţii să-şi supravegheze mai atent copiii care urmăresc seriale interzise minorilor de pe Netflix. 

Serialul sud-coreean prezintă personaje care concurează într-o serie de jocuri în care eşecul duce la moarte.

Gareth Nichols din şcoala primară Sir Francis Hill din Lincoln a spus că „un grup mic de elevi din şcoală, în vârstă de aproximativ şase ani” discutau despre reproducerea unor scene din serial. 

Domnul Nichols a spus că profesorul clasei „a contactat imediat părinţii pentru a-i informa”. 

Netflix avertizează spectatorii să nu reproducă scenele din serialele violente difuzate pe platformă. De asemenea, serialele violente sunt clasificate ca ,,interzise minorilor''. 

Totuşi, mulţi spectatori revoltaţi de excesul de violenţă ilustrată în seriale şi filme au făcut chiar petiţii pentru eliminarea unor filme erotice precum ,,365 zile", aceştia acuzând platforma tot mai multe femei se confruntă cu violenţă domestică, că Netflix ar fi de partea agresorilor prin filmul care ar gloriifica şi romantiza atacurile şi actele de hărţuire sexuală. 

Şi serialul ,,Stranger Things" a fost criticat pentru că ecranizează personaje minore în situaţii periculoase ce pot fi reproduse în viaţa reală. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici