Maşinile abandonate pe domeniul public sunt ridicate

Primăria Sectorului 3, prin Direcţia Gospodărie Locală, de la începutul anului au somat 114 persoane care şi-au abandonat maşinile pe domeniul public, autorităţile acţionând pentru identificarea cetăţenilor care nu-şi mai utilizează vehiculele, ei riscând amenzi de până la 2.000 de lei.

645 afișări
Imaginea articolului Maşinile abandonate pe domeniul public sunt ridicate

Maşinile abandonate pe domeniul public sunt ridicate (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Conform Legii 421/2002, articolul 2, punctul a, vehicul fără stăpân este "vehiculul de orice categorie, fără plăcuţă de înmatriculare sau alte marcaje oficiale, staţionat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităţilor administrativ teritoriale, al cărui proprietar sau deţinător legal este necunoscut".

Vehiculele abandonate sunt ridicate fără somaţie.

Primăria sectorului 3 indică Legea 421/2002, potrivit căreia procedura aplicabilă în astfel de cazuri este următoarea: identificarea autovehiculelor în teren; stabilirea cu sprijinul Poliţiei a datelor de identitate a proprietarului şi somarea acestuia pentru a elibera domeniul public prin forţe proprii şi pe cheltuiala sa; dacă acesta nu se conformează, inspectorii Direcţiei Gospodărie Locală procedează la întocmirea şi înaintarea spre aprobare a documentelor de ridicare a maşinilor de pe domeniul public; după 30 de zile, urmează trecerea autovehiculelor în patrimoniul Primăriei Sectorului 3; în final, acţiunea efectivă de preluare şi depozitare.

Proprietarii care îşi abandonează maşinile pe domeniul public, blocând locuri de parcare sau artere de circulaţie, riscă amenzi de până la 2.000 de lei, potrivit Legii 421/2002 privind taxele de transport.

Primăria sectorului 3 roagă cetăţenii să sprijine acţiunile iniţiate, comunicând la dispecerat locuriile unde se află maşini sau caroserii abandonate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici