Maşinile hoţilor de lemne vor fi confiscate. Ce a mai anunţat ministrul Mediului

  • Codul Silvic va suferi modificări, a anunţat ministrul Mediului, Costel Alexe
  • Una dintre acestea se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite
1240 afișări
Imaginea articolului Maşinile hoţilor de lemne vor fi confiscate. Ce a mai anunţat ministrul Mediului

Hoţii de lemne ar putea rămâne fără maşini Sursă foto: Profimedia

Ministrul Mediului, Costel Alexe, anunţă modificări la Codul Silvic, el spunând că vehiculele utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice vor fi confiscate, măsura care urmează să fie votată de Parlament având rolul de combatere a tăierilor ilegale din pădurile României.
 
Conform ministrului, Codul Silvic în variantă modificată ar putea intra la vot final, în Camera Deputaţilor, săptămâna viitoare.
 
„Unul dintre amendamente importante se referă confiscarea mijloacelor utilizate pentru comiterea de infracţiuni silvice, inclusiv a utilajelor şi/sau vehiculelor folosite”, a scris Alexe, pe Facebook, joi seara.
 
Noua prevedere legală face parte din setul de măsuri pentru combaterea tăierilor ilegale din pădurile României.
 
„Astfel, pe lângă amendă şi cercetare penală, hoţii de lemne vor rămâne şi fără mijloacele pe care le folosesc pentru comiterea ilegalităţilor”, precizează ministrul Mediului.
 
Setul de măsuri mai cuprinde înăsprirea sancţiunilor, încadrarea la infracţiune a oricărui furt de arbori, indiferent de cantitate, sau schimbarea etapizată a modului de comercializare a lemnului în România, din lemn pe picior în lemn fasonat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici