Măştile revin actuale prin unele spitale. În SUA, COVID şi gripa cresc vertiginos

Spitalele din cel puţin patru state americane au reintrodus obligativitatea folosirii măştilor, pe fondul creşterii numărului de cazuri de COVID, gripă sezonieră şi alte boli respiratorii.

538 afișări
Imaginea articolului Măştile revin actuale prin unele spitale. În SUA, COVID şi gripa cresc vertiginos

Măştile revin în actualitate în spitale. În SUA, COVID şi gripa cresc vertiginos

Unităţile de sănătate din New York, California, Illinois şi Massachusetts au impus obligativitatea măştilor în rândul pacienţilor şi al furnizorilor.

Comisarul pentru sănătate din New York, Dr. Ashwin Vasan, a declarat miercuri pentru WABC TV că obligativitatea măştilor a fost reintrodusă în toate cele 11 spitale publice din oraş, în 30 de centre de sănătate şi în cinci unităţi de îngrijire pe termen lung.

"Ceea ce nu ne dorim este un deficit de personal. În valul omicron din 2022 cele mai mari probleme nu au fost doar oamenii care s-au îmbolnăvit, ci şi faptul că aveam o mulţime de angajaţi din prima linie a sănătăţii, infectaţi cu COVID", a declarat Vasan pentru WABC, citat de Reuters.

Cele mai recente date săptămânale de la Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor au arătat că au fost peste 29.000 de spitalizări din cauza COVID în SUA în perioada 17-23 decembrie, în creştere cu peste 16% faţă de săptămâna precedentă. CDC a raportat, de asemenea, peste 14.700 de spitalizări cauzate de gripă în aceeaşi perioadă.

Obligativitatea măştilor a fost un punct sensibil din punct de vedere politic şi cultural în timpul pandemiei de COVID, stârnind furia celor care nu au fost de acord cu sfaturile medicilor şi care au considerat că măştile nu au făcut mare lucru pentru a opri răspândirea bolii.

O Curte Supremă dominată de conservatori a anulat mandatul federal al preşedintelui Joe Biden privind vaccinarea sau testarea pentru companii, iar un judecător numit de predecesorul său republican a anulat mandatul său privind utilizarea măştilor în transportul public.

A existat, de asemenea, un resentiment profund în rândul celor care purtau măşti şi au simţit că sănătatea lor a fost pusă în pericol de cei care nu le purtau.

Mai mult de 1,1 milioane de americani au murit din cauza COVID, arată cifrele CDC, o rată mai mare decât cea a majorităţii celorlalte ţări bogate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici