Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant

Primăria Capitalei a transmis luni seara că vor fi luate măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant după blocajele care au avut loc ca urmare a lucrărilor de reabilitare şi consolidare a podului, pe sensul Crângaşi-Turda.

592 afișări
Imaginea articolului Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant

Măsuri de fluidizare a traficului în zona Podului Grant

Ca urmare a blocajelor din trafic de luni, cauzate de lucrările de reabilitare şi consolidare la Podul Grant pe sensul Crângaşi-Turda, într-o şedinţă la care au participat primarul general al Capitalei şi reprezentanţi ai Brigăzii Rutiere, Poliţiei Locale a Sectorului 1, Poliţiei Locale a Sectorului 6, Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, STB şi Administraţiei Străzilor Bucureşti s-au decis măsuri pentru fluidizare.

Astfel, începând de marţi va fi suplimentat numărul de echipaje de poliţie rutieră care vor dirija traficul în intersecţiile afectate de lucrări. Poliţiştii care vor dirija traficul în intersecţii vor aloca timpi necesari fluxurilor de maşini astfel încât să favorizeze rutele alternative.

De asemenea, vor fi modificate diagramele semafoarelor din intersecţiile Şos. Orhideelor cu Bulevardul Dinicu Golescu, respectiv Bulevardul Dinicu Golescu cu str. Witting astfel încât timpii de aşteptare pentru şoferi pe sensul Orhideelor- Gara de Nord să fie mai mic.

În zilele următoare, STB va monta delimitatoare pe traseul tramvaielor 11 şi 44 de la Maternitatea Giuleşti până la Bulevardul Constructorilor. În măsura în care fluxul de călători o va impune, va fi suplimentat numărul de tramvaie de pe liniile 11 şi 44.

De asemenea, dispeceratul STB va lua măsuri pentru dirijarea în timp real a mijloacelor de transport public pentru a evita aglomerarea mai multor vehicule în aceeaşi zonă.

Primăria Capitalei recomandă participanţilor la trafic care se deplasează dinspre Calea Giuleşti înspre Gara de Nord să folosească ruta ocolitoare Calea Plevnei-Ştirbei Vodă-Str. Buzeşti şi traseele alternative prin Şoseaua Virtuţii - Splaiul Independenţei, respectiv Calea Crângaşi - străzi adiacente - Calea Giuleşti.

„Restricţiile sunt semnalizate cu ajutorul unor panouri de presemnalizare instalate în intersecţiile principale. Rugăm participanţii la trafic să respecte indicaţiile poliţiştilor rutieri. Mulţumim pentru sprijin Brigăzii Rutiere Bucureşti, Poliţiei Locale Sector 1, Poliţiei Locale Sector 6 şi Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti. Totodată, facem un nou apel la bucureşteni ca în măsura în care este posibil să aleagă mijloacele de transport în comun în defavoarea autoturismului personal. Reabilitarea şi consolidarea podului Grant este necesară şi de importanţă majoră pentru siguranţa tuturor participanţilor la trafic. Ne cerem scuze pentru disconfortul creat în această dimineaţă (luni - n.r.) şi pe toată perioada lucrărilor. Îi asigurăm pe bucureşteni că monitorizăm în permanenţă starea traficului şi vom lua măsuri suplimentare acolo unde situaţia o va impune”, transmite, într-un comunicat de presă, Primăria Municipiului Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici