Măsuri împotriva COVID-19 ca în India. Primarul Timişoarei spune că ar fi utilă ştampilarea celor aflaţi în carantină sau izolare

  • Primarul Timişoarei Nicolae Robu crede că ar fi utilă, pentru monitorizare, ştamplarea cu tuş pe mână a celor care trebuie să stea în izolare sau în carantină
  • Tuşul ar trebui să nu poată fi îndepărtat timp de 14 zile, susţine edilul
  • Robu mai susţine că printre cei care au revenit în ţară în ultimele zile se numără şi români care „s-au ocupat cu cerşitul şi furtul”.
3263 afișări
Imaginea articolului Măsuri împotriva COVID-19 ca în India. Primarul Timişoarei spune că ar fi utilă ştampilarea celor aflaţi în carantină sau izolare

Primarul Timişoarei: Cred că în monitorizarea celor izolaţi sau în carantină ar fi utilă ştampilarea cu tuş pe mână

Primarul Timişoarei Nicolae Robu a scris, pe Facebook, că autorităţile trebuie să fie necruţătoare cu cei ce se dovedesc „iresponsabili, criminali, pur şi simplu”. El propune ştampilarea cu tuş sau aplicarea unor brăţări pentru cei care trebuie să stea izolaţi sau în carantină.

„Mă refer, pe de o parte, la cei ce mint la intrarea în ţară privind locul de unde vin, contactele pe care le-au avut, starea de sănătate în care sunt, etc., apoi la cei ce ajunşi acasă nu respectă regimul ce le-a fost fixat, izolarea, respectiv carantina, dar şi la reprezentanţii autorităţilor ce nu-şi fac datoria cu conştiinciozitate, cu rigoare desăvârşită, atât în cadrul filtrelor de la intrarea în ţară, cât şi în diversele localităţi în care ajung cei veniţi. Eu cred că în monitorizarea celor ce au de stat în izolare sau carantină ar fi extrem de utilă ştampilarea vizibilă a mâinii, cu tuş care să nu poată fi îndepărtat 14 zile sau aplicarea unei brăţări, în stilul celor care-ţi conferă diverse servicii la festivaluri, în hoteluri, în cluburi, etc.!”, a scris edilul pe reţeaua de socilizare.

Nicolae Robu susţine că printre cei care au revenit în ţară în ultimele zile se numără şi români care „s-au ocupat cu cerşitul şi furtul”.

„Dacă oameni educaţi au putut avea conduita pe care o ştim, la ce să ne aşteptăm de la cei -şi n-aş vrea să se găsească, din nou, cum am mai păţit-o, vreun <deştept> care să mă considere rasist!-, la ce să ne aşteptăm de la analfabeţi sau semianalfabeţi -v-aţi îngrozi dacă aţi vedea formularele completate de unii, la frontieră!-, de la cei care ştim că pe unde-au fost s-au ocupat cu cerşitul şi furtul -şi am greşi amarnic dacă am considera că printre cei întorşi nu există şi unii care asta au făcut-, de la cei capabili să meargă la chefuit, la nunţi, etc., când ei au impunere să stea în izolare sau carantină?!”, a mai scris Robu, care consideră că de ţinerea acestora sub control depinde reuşita în lupta contra pandemiei.

Potrivit unor măsuri adoptate sâmbătă de autorităţi, persoanele izolate la domiciliu care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobare, sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată, sub pază. Persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile. Măsurile dispuse nu exonerează persoanele de răspunderea contravenţională sau penală.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici