Măsuri împotriva COVID-19 la Constanţa: Staţionarea grupurilor mai mari de trei persoane pe spaţiul public, interzisă

  • Grupurile mai mari de 3 persoane nu mai au voie să staţioneze pe spaţiul public din oraşul Hârşova.
  • Decizia a fost luată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului de către Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a oraşului.
  • După adoptarea acestor măsuri, primarul oraşului Hârşova a făcut un apel către toţi locuitorii şi i-a îndemnat să stea cât mai mult în case.
5268 afișări
Imaginea articolului Măsuri împotriva COVID-19 la Constanţa: Staţionarea grupurilor mai mari de trei persoane pe spaţiul public, interzisă

Constanţa: În Hârşova e interzisă staţionarea grupurilor mai mari de 3 persoane pe spaţiul public

„Se interzice grupurilor mai mari de 3 persoane de a staţiona pe domeniul public şi se recomandă ca staţionarea să se facă doar atâta timp cât este necesar pentru rezolvarea unor probleme urgente, măsura având ca scop evitarea contaminării, respectiv răspândirea Coronavirusului", se arată în hotărârea adoptată de Primăria Hârşova.

De asemenea, a fost decisă limitarea accesului în parcuri şi locuri de joacă pentru copii pe toată durata stării de urgenţă, şi în acest caz trebuind să fie respectată regula grupului de maxim trei persoane: „Se limitează accesul în spaţiile publice (parcuri, terenuri de fotbal, locuri de joacă pentru copii) pe toată durata stării de urgenţă, cu respectarea dispoziţiilor art. 2, referitoarea la numărul persoanelor care pot sta grupate".

După adoptarea acestor măsuri, primarul oraşului Hârşova a făcut un apel către toţi locuitorii şi i-a îndemnat să stea cât mai mult în case, iar cei suspecţi sau care au intrat în contact cu persoane confirmate cu COVID-19 să stea obligatoriu în autoizolare.

„Vă rog, pe această cale, încă o dată, să staţi acasă şi să ieşiţi doar pentru rezolvarea unor probleme urgente, pentru a nu vă expune riscului de contaminare!", le-a transmis Viorel Ionescu locuitorilor din Hârşova.

Începând de miercuri, Guvernul a luat mai multe măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirusului, printre care închiderea restaurantelor, a barurilor şi localurilor publice, suspendarea tuturor activităţilor religioase, sportive, de divertisment, jocuri de noroc sau de îngirijire personală în spaţii închise.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici