Măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor caniculei

Jandarmii vor fi puşi la dispoziţia autorităţilor locale pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate din judeţele unde s-a transmis atenţionarea cu cod roşu.

7 afișări
Imaginea articolului Măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor caniculei

Măsuri suplimentare pentru combaterea efectelor caniculei

La nivelul MIRA a fost constituită o grupă operativă pentru gestionarea unitară a funcţiei de sprijin sau de coordonare.

Totodată, autorităţile administraţiei publice vor suplimenta punctele de prim ajutor şi cele stradale de distribuire a apei potabile.

Inspectoratele pentru situaţii de urgenţă din cele cinci judeţe şi din Bucureşti, unde s-a transmis avertizarea cu cod roşu, se află în stare de alertă pentru a preveni sau interveni rapid pentru stingerea incendiilor sau în misiuni de ajutorare a populaţiei.

Pe de altă parte, autorităţile Capitalei au cerut sprijinul Armatei pentru a face faţă măsurilor anti-caniculă, câteva corturi militare climatizate urmând să fie amplasate în zonele cu trafic pietonal intens, dar şi în apropierea universităţilor care organizează, marţi, sesiuni de admitere la facultate.

În Bucureşti vor fi suplimentate punctele de acordare a primului-ajutor, acestea urmând să fie înfiinţate în staţii de metrou, şcoli şi magazine dotate cu sisteme de climatizare.

Prefectul Capitalei, Mioara Mantale, a anunţat că nicio instituţie publică nu va lucra, marţi, în intervalul 11.00 - 18.00.

Inspectorii Direcţiilor de Sănătate Publică vor intensifica controalele privind calitatea alimentelor, iar mai multe spitale vor asigura personal medical calificat în punctele de prim-ajutor înfiinţate în zonele cu trafic pietonal intens.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici