Video Măsurile luate de Poliţie şi CFR nu pot împiedica furturile de cabluri electrice

Măsurile de prevenire a furturilor de cabluri electrice de pe linia feroviară Bucureşti-Constanţa, în zona Săruleşti-Lehliu, adoptate de CFR Infrastructură şi Poliţie, nu pot împiedica acţiunile infracţionale, a declarat, luni, directorul general al operatorului feroviar, Constantin Manea, contrazis însă de conducerea Poliţiei Transporturi Feroviare.

3 afișări

"Este posibil să se fure şi săptămâna viitoare. Fenomenul infracţional nu ştiu cât este de bine stăpânit în toată ţara. Tronsonul de 13 kilometri, între Săruleşti şi Lehliu, unde au loc furturi frecvente de cabluri, are un risc criminologic mare, pentru că acolo sunt multe persoane care nu au loc de muncă", a afirmat Manea într-o conferinţă de presă.

El a adăugat că două echipaje mixte formate din poliţişti şi reprezentanţi ai CFR patrulează în zonă, iar compania feroviară a stabilit ca un inginer de instalaţii să se afle în fiecare din staţiile din zonă, pentru remedierea eventualelor defecţiuni cauzate de furturi.

Reprezentanţii Poliţiei prezenţi la sediul Ministerului Transporturilor pentru discuţii cu conducerea CFR nu au dorit să răspundă întrebărilor presei şi au părăsit clădirea.

Ulterior, contactat telefonic de ziariştii care se aflau la sediul Ministerului Transporturilor, reprezentantul Poliţiei Transporturi Feroviare, comisarul şef Constantin Mărgărit, a revenit în clădire şi a dat declaraţii.

"Am luat, împreună cu reprezentanţii CFR, o serie de măsuri deosebite şi nu se va mai putea fura. Nu vor mai întârzia trenurile din cauza furturilor. Îi anunţ pe cei interesaţi de furturile de cabluri, care vor să comită astfel de infracţiuni, că am realizat un program de patrulare şi am întocmit o hartă detaliată cu zonele unde se comit infracţiuni", a spus Mărgărit.

El a adăugat că vor avea loc şi patrulări cu drezine (vehicule uşoare, asemănătoare vagonetelor, utilizat în transporturi pe calea ferată, n.r.), având în vedere că zonele în care se comit furturile sunt foarte accidentate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici