Maternitatea Rădăuţi, închisă din cauza unui focar de infecţie, redeschisă cu restricţii

Maternitatea Rădăuţi, unde în luna decembrie 2013 s-a înregistrat un focar de infecţie intraspitalicească, a fost redeschisă, luni, după ce rezultatele analizelor au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic, însă Direcţia de Sănătate Publică Suceava a impus anumite restricţii.

97 afișări
Imaginea articolului Maternitatea Rădăuţi, închisă din cauza unui focar de infecţie, redeschisă cu restricţii

Maternitatea Rădăuţi, închisă din cauza unui focar de infecţie, redeschisă cu restricţii (Imagine: Darius Mitrache / Mediafax Foto)

Direcţia de Sănătate Publică Suceava a dispus, luni, redeschiderea Maternităţii Rădăuţi cu anumite recomandări stricte, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sursa citată a precizat că s-a luat decizia redeschiderii Maternităţii Rădăuţi după ce rezultatele probelor de laborator recoltate în zilele de 28 şi 31 decembrie 2013 din Maternitatea Spitalului Municipal "Sf Cosma şi Damian" Rădăuţi au fost corespunzătoare din punct de vedere microbiologic.

"Am decis redeschiderea acesteia cu recomandări stricte din partea instituţiei noastre privind respectarea Ordinului MS 914/2006, Ordinului MS 916/2006 şi a Ordinului MS 261/2007, începând cu data de 06.01.2014", precizează DSP Suceava într-un comunicat.

DSP Suceava solicită, între altele, Maternităţii Rădăuţi să respecte cu stricteţe prevederile privind dezinfecţia, curăţenia şi sterilizarea, să raporteze eventualele cazuri de infecţii intraspitaliceşti, iar în ceea ce priveşte personalul să facă periodic analize medicale specifice, să respecte regulile de igienă şi să folosească în mod corect echipamentul de protecţie.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava a dispus, în 18 decembrie 2013, închiderea temporară a Maternităţii Rădăuţi după apariţia unui focar de infecţie intraspitalicească cu şase cazuri de nou-născuţi care au contractat stafilococ auriu medicilino-rezistent.

Directorul adjunct al DSP Suceava, Cătălina Zorescu, preciza că primul caz de infecţie a fost semnalat în 19 noiembrie anul trecut, dar că instituţia a fost sesizată de epidemiologul Spitalului Judeţean Suceava în 16 decembrie.

Ea mai spunea că Maternitatea Rădăuţi s-a mutat în actuala locaţie în 4 decembrie 2013, după ce clădirea a fost modernizată în cadrul unui program de reabilitare a maternităţilor finanţat de Banca Mondială. Până în 4 decembrie 2013, maternitatea a funcţionat în alt spaţiu.

Pe perioada cât Maternitatea a fost închisă, cazurile din zona Rădăuţi au fost preluate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava.

Prefectul de Suceava, Florin Sinescu, a declarat la sfârşitul anului trecut că au fost depistate în focar 19 cazuri de infecţie, din care în 14 a fost necesară spitalizarea, ântre timp pacienţii fiind externaţi.

El menţiona că, în urma analizelor efectuate, din totalul celor 45 de angajaţi ai Maternităţii Rădăuţi 22 de persoane au fost depistate ca fiind purtătoare de stafilococ auriu.

Spitalul din Rădăuţi, în cadrul căruia funcţionează maternitatea, a fost amendat cu 15.000 de lei de inspectorii sanitari suceveni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici