Mazăre a dat în judecată Ministerul Turismului

Primarul municipiului Constanţa, Radu Mazăre, a atacat în instanţă decizia Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) de a nu aviza Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al staţiunii Mamaia, votat de Consiliul Local Constanţa.

21 afișări
Imaginea articolului Mazăre a dat în judecată Ministerul Turismului

Mazăre a dat în judecată Ministerul Turismului (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

"Am atacat în instanţă hârtia prin care un inspectoraş din subordinea lui tanti Nuţi a stabilit că PUZ-ul este suspendat. Este o aberaţie ce a făcut tanti Nuţi, pentru că PUZ-ul este votat printr-o hotărâre de Consiliu şi doar instanţa o poate suspenda atunci când o atacă prefectul", a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, Radu Mazăre.

Primarul municipiului Constanţa a spus că anul trecut i-a explicat ministrului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, viziunea sa despre modul în care ar trebui să se dezvolte staţiunea Mamaia şi a susţinut că el nu intenţionează să renegocieze PUZ-ul cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.

"Eu i-am explicat gândirea noastră despre PUZ-ul din Mamaia acum un an, i-am cerut avizul ministerului. La început a zis că nu înţelege, după aia că a înţeles. Nu a dat avizul, am votat PUZ-ul şi acum l-a suspendat. Ce să mă mai aşez la masă, ce să negociez, pe ce să negociez, pe bani? Aflaţi cu cât au luat avizele, cât s-a dat la Ministerul Turismului de către băieţii care au luat avizele pentru construcţii", a afirmat Radu Mazăre.

Edilul susţine că dacă nu vor fi realizate investiţii în staţiunea Mamaia atunci Constanţa ar putea avea probleme economice.

"A venit şi tanti Nuţi, care este o mare clarvăzătoare, şi printr-un organism de control, Inspectoratul de Stat în Construcţii, pe care l-a luat în subordine acum două zile, a zis că ea suspendă Planul Urbanistic Zonal din Mamaia, că s-a construit prea mult, să nu se mai construiască nimic şi noi să ne cocoşăm de foame. V-am explicat de zece ani că în Constanţa nu munceşte nimeni în fabrici, trebuie să avem investitiţii şi turişti", a menţionat Mazăre.

Radu Mazăre i-a acuzat pe Elena Udrea şi pe Traian Băsescu că au falimentat ţara în şase ani, în timp ce el a dezvoltat oraşul Constanţa.

"Eu de zece ani conduc un oraş, fac cea mai mare protecţie socială din România pe care o face vreun primar şi am făcut şi cele mai mari investiţii într-un oraş. Băsescu şi tanti Nuţi conduc România de şase ani şi au băgat-o în faliment. Eu conduc oraşul, dau şi amărâţilor, fac şi turism şi n-am nicio problemă. M-aţi auzit pe mine să intru în faliment cu Primăria ? Nu !", a declarat Mazăre.

Elena Udrea a anunţat, în urmă cu câteva săptămâni, la Constanţa, că nu şi-a dat avizul pentru PUZ-ul staţiunii Mamaia deoarece este nemulţumită de faptul că nu se mai oferă turiştilor posibilităţi de agrement şi relaxare, iar numărul construcţiilor ar creşte în continuare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici